Kuvituskuva hautausmaasta

Seurakunta työllistää nuoria hautausmaalle

7.7.2021 09.38

Seurakunta on palkannut kirkkohallituksen kesätyösetelillä neljä 15-16-vuotiasta janakkalalaista nuorta kahdeksi viikoksi työhön tutustumaan. Kaksi heistä avusti kesäkukkien istutuksessa Janakkalan hautausmaalla kesäkuun alkupuolella ja kaksi toimii kirkon oppaana Pyhän Laurin kirkossa heinäkuun lopussa. Tehtäviin oli hakuaika toukokuussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kirkkohallitukselle 460 000 euron erityisavustuksen seurakuntien kesätyöntekijöiden palkkaamisen. Avustuksen tavoitteena on tukea Suomen evankelis-luterilaisen kirkon mahdollisuutta lisätä kesätyöpaikkojen määrää vuoden 2021 kesällä. Avustus on osa hallituksen toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään lieventämään koronatilanteen lapsille ja nuorille aiheuttamia haittoja.

–Olemme iloisia siitä, että tämän avustuksen myötä pystyimme palkkaamaan lisää nuoria, joiden työllistyminen näin korona-aikana on ollut erityisen haasteellista, talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila kertoo.

Kirkkohallituksen virastokollegio myönsi avustukset seurakunnille hakemusten perusteella. Seteleitä haettiin yhteensä 1191 kappaletta, ja jaossa oli yhteensä 920 kesätyöseteliä. Lähes 200 seurakuntaa eri puolelta Suomea haki avustusta.

Nyt työhön tutustumaan tulleiden lisäksi seurakunta oli jo aikaisemmin palkannut 9 kausityöntekijää ja 8 kesätyöntekijää hautausmaalle 1-7 kuukauden työsuhteisiin.