Hautajaiset

Olette menettäneet läheisenne. Janakkalan seurakunta on tukena surussanne. Kuljemme kanssanne tiellä, jossa monenlaiset tunteet ja asiat nousevat esille. Autamme hautajaisjärjestelyissä, neuvomme ja kuuntelemme. Ota yhteyttä seurakuntatoimistoon (avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-13, keskiviikkoisin suljettu), p. 03 656950 tai Juttilantie 2, Turenki.

Hautapolku-sivustolle olemme koonneet asioita, joita tulee omaisen huolehdittavaksi. 

 

Yleistä tietoa hautauksesta ja hautapaikasta, ennen hautajaisia hoidettavista asioista, vainajan siunaamisesta, muistotilaisuudesta sekä omaisen tunteisiin ja surutyöhön liittyvistä asioista löydät oheisista linkeistä. Linkeissä on myös ajatuksia siitä, kuinka lapsi kohtaa kuoleman ja mistä saa apua oman lapsen kuoleman jälkeen.

Hautaukseen liittyvät hinnat löytyvät täältä. 

Sururyhmä

Tervetuloa myös sururyhmään, jossa yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa voit kerätä voimia elämässä eteenpäin. Olet kohdannut elämässäsi suuren surun, kun olet menettänyt läheisesi. Menetyksestä voi olla kulunut jo pitemmän aikaa tai se voi olla juuri tapahtunut.

Adressit

Seurakunnan omia suruadresseja voi ostaa Turengin seurakuntakeskuksesta ja Ilonasta, jonka osoite on Keskuskuja 3, Turenki.

Pastori Tarmo Halttunen siunaa vainajaa Pyhän Laurin kirkossa.
Pastori Tarmo Halttunen siunaa vainajaa Pyhän Laurin kirkossa.

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus

Erityisesti hyvin läheisen ihmisen kuoleman tapahtuessa lapset tarvitsevat erityistä tukea ja huomiota. 

Lapsi ja kuolema

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin