Kambodzha 

Nimikkolähetti Emma Holmström tekee työtä alkuperäiskansojen keskuudessa ja ruokaturvan hyväksi. Ruokaturva tarkoittaa työtä ruuan turvallisuuden, elintarviketurvallisuuden ja ruokaan liittyvän itsemääräämisoikeuden hyväksi.

Emma Holström: "Koska kulttuuriperintö on vaarassa hävitä, sen dokumentointi on tärkeää. Paikalliset työntekijät tuottavat omalla äidinkielellään materiaalia, kirjoittavat satuja, nauhoittavat lauluja ja haastattelevat perinteistä. Kun ihmiset tekevät itse tätä työtä, kulttuuriperintö pysyy elinvoimaisena. 

Kylissä on yhä selkeät sukupuolia koskevat säännöt, ja naistyöntekijöiden puute vaikeuttaa työtämme. Koetamme vastata tähän haasteeseen muun muassa pitämällä erillisiä kokoontumisia naisille, jotta hekin pääsisivät ääneen. Ongelman vakavuus ymmärretään ja asian eteen onkin jo tehty paljon työtä."

Suomen Lähestysseuralle työskentelevä Emma Holström on sosiaaliantropologi. Hän on syntynyt Ruotsissa ja asunut Suomessa, Australiassa, Papua-Uudessa-Guineassa, Englannissa ja Keniassa. Emmalle tärkeää on koirien kanssa leikkiminen, lukeminen ja ruoanlaitto.

Emma Holström