Diakoniatyö - Apua ja tukea elämään

Mietityttääkö jokin asia? Kaipaatko juttuseuraa. Koronavirus aiheuttaa monenlaisia huolia - voit soittaa meille. Yhteystiedot löytyvät täältä

Diakoniatyöntekijöiden puoleen voit kääntyä käytännöllisen ja taloudellisen tuen tarpeessa, mutta myös yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, päihteiden, ihmissuhdevaikeuksien, elämän kriisien ja muiden ongelmien paineessa - kaikissa elämän haasteellisissa asioissa. Luottamuksellinen keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein löytämään uusia näkökulmia ja tuo elämään uutta toivoa. Myös seurakunnan pappien kanssa voit keskustella mieltä painavista asioista.

Tapaamisen voi sopia diakoniatoimistoon Turengissa tai Tervakoskella. Diakoniatyöntekijä voi myös tulla käymään sinun luonasi.

Diakoniatyön perustana on kristillinen rakkaus: "Kantakaa toistenne taakkoja, niin täytätte Kristuksen lain." (Gal. 6:2)

Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Diakoniantyön järjestämää toimintaa

Diakoniatyöllä on kerhotoimintaa kehitysvammaisille ja näkövammaisille.

Keväisin ja syksyisin järjestetään viisi kertaa kokoontuva sururyhmä läheisensä menettäneille.

Diakoniatyön tekijät ovat mukana seniorityössä.

Diakoniatyö organisoi myös leiriä ja retkiä, joista saat lisää tietoa diakoniatyöntekijöiltä.

Diakoniatyön järjestämiä tapahtumia voit tarkemmin selata Tapahtumista.

Alla olevista linkeistä löydät tietoa Päivätoimintakeskus Ojatuvasta, Tapaamispaikka Ilonasta, Tervakosken Maanantaipuurosta sekä seurakunnan kautta saatavasta ruoka-avusta.

Myös koko Suomen kattava palveleva netti ja palveleva puhelin auttavat sinua hädän hetkellä.

Oletko rikoksen uhri, tekijän tai uhrin läheinen tai rikoksen tekijä? Älä jää yksin. Eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa. Näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Rikos

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa.

Henkinen hyvinvointi

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Diakoniapastori Tarmo Halttunen sekä diakonit Lotta Törmänen ja Päivi Harju. Kuvasta puuttuu Tiina Peltola.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi