Diakoniatyö - Apua ja tukea elämään

Kirkon auttamistyön eli diakoniatyön perustana on kristillinen rakkaus: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin täytätte Kristuksen lain.” (Gal. 6:2)

Diakoniatyöntekijöiden puoleen voit kääntyä kaikissa elämän haasteissa. Diakoniatyöntekijät tarjoavat sinulle kuuntelevan korvan esimerkiksi yksinäisyyden, ihmissuhdekiemuroiden, terveys- tai mielenterveysongelmien, päihteiden, elämän kriisien, talousasioiden, menetysten ja muiden elämän huolien kohdatessa. Ei ole liian pientä tai liian suurta asiaa - selvitellään juuri sinun elämäsi asioita yhdessä. Saat tulla jakamaan elämäsi huolia tai murheita. Keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein löytämään uusia näkökulmia ja tuo elämään toivoa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Tapaamiset sovitaan diakoniatoimistoon Turengissa tai Tervakoskella. Diakoniatyöntekijät voivat myös vierailla ikäihmisten luona kodeissa tai laitoksissa. Diakoniatyöntekijät näkyvät usein myös seurakunnan tapahtumissa, messuissa ja rippikouluissa.

Tule mukaan toimintaan!

Meillä on toimintaa ympäri vuoden Turengissa ja Tervakoskella:

  • pienryhmä- ja kerhotoimintaa
  • retkiä ja leirejä
  • Yhes ollaan -päivät ikäihmisille kerran kuukaudessa, keittolounas ja mukavaa yhdessäoloa
  • sururyhmät läheisensä menettäneille

Lisätietoja toiminnasta ja tapahtumista saat Tapahtumat-sivulta tai diakoniatyöntekijöiltä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoistyö

Haluaisitko antaa aikaasi toisten hyväksi? Tarjolla on erilaisia tehtäviä hyvässä seurassa ja iloisella meiningillä! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Ruoka-apua tarjolla

Lahjoitusruoan jakelu vähävaraisille järjestetään keskiviikkoisin klo 10.30 Turengin seurakuntakeskuksen yläpihalla ja torstaisin klo 10.30 Tervakosken seurakuntakeskuksen pihalla. Kaikki paikalla klo 10.30 olevat saavat samanarvoisen valmiin ruokakassin jonotusjärjestyksestä riippumatta. Jakelun mahdollistavat Janakkalan seurakunnan vapaaehtoiset.

Taloudellinen apu

Janakkalan seurakunnan diakoniatyöltä voi pyytää pienimuotoista taloudellista apua yllättävässä tiukassa taloustilanteessa. Diakoniatyön taloudellinen apu on vasta viimesijaista eli Kelan ja yhteiskunnan muiden tukien (työttömyyskorvaus, toimeentulotuki ym.) hakeminen on ensisijaista, mikäli niihin on oikeutettu. Diakoniatyö avustaa taloudellisin perustein ja tarvitsee avustuspäätöksen tekoa varten viimeisimmän tiliotteen (voimme tulostaa tiliotteen mikäli sinulla on pankkitunnukset mukana) ja/tai toimeentulotukipäätöksen.

Diakoniatyöllä ei ole mahdollisuutta:
- maksaa vuokrarästejä tai takuuvuokria
- tarjota asuntoa
- antaa säännöllistä taloudellista avustusta
- lainata rahaa

Voimme kuitenkin keskustella siitä, miten näistä ongelmatilanteista voisi selvitä.

Yhteystiedot

Vastaanottoajat diakoniatoimistoon varataan puhelimitse. Olemme täällä sinua varten ja vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Alla olevista linkeistä löydät tietoa Lähetyskahvila Toivosta. Myös koko Suomen kattava palveleva netti ja palveleva puhelin auttavat sinua hädän hetkellä.

Oletko rikoksen uhri, tekijän tai uhrin läheinen tai rikoksen tekijä? Älä jää yksin. Eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa. Näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Rikos

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa. 

Henkinen hyvinvointi

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi.

Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle. 

Suru, kriisi