Hautausmaat

Janakkalan hautausmaa sijaitsee Pyhän Laurin kirkolla Tarinmaalla, osoitteessa Hakoistentie 345.

Sankarihautausmaat sijaitsevat Pyhän Laurin kirkolla ja Tervakosken kirkolla, osoitteessa Kirkkotie 1.

Hautausmaan toimisto sijaitsee Tarinmaan seurakuntatalossa. Osoite on Hakoistentie 340.

Hautapaikka- ja hautamuistomerkki- eli hautakiviasioissa ota yhteyttä puutarhuri Piia Suonpäähän puh. 044 7656 996.

Hautauspalvelut

Hautaukseen liittyvät käytännön järjestelyt, varaukset yms. hoidetaan seurakuntatoimistossa

• siunausaika ja -paikka, sekä mahdollinen muistotilaisuuspaikka
  • papin ja kanttorin varaukset
  • haudan hoidosta sopiminen

Hautapaikka-asiat hoituvat hautausmaan toimistossa.

Hinnat

Tietoja hinnoista löydät täältä.

Kuulutukset

Haudan hallinta-aika on päättynyt useilla haudoilla vuoden 2018 loppuun mennessä. Lue kuulutus täältä.

Lisäksi hautausmaalla on oransseilla lapuilla  ilmoitettu vuosina 2011-2012 kuulutusmenettelyn perusteella seurakunnalle siirtyneet haudat. Omaisille tarjotaan tilaisuus poistaa haudalta muistomerkki 30.8.2020 mennessä, muutoin hautamuistomerkki siirtyy seurakunnalle.

Ajankohtaista

Hautausmaan kasteluvesi on kytketty ja kastelukannut jaettu vesipisteille. Suosittelemme käyttämään käsineitä lainatessasi hautausmaan yhteiskäytössä olevia kastelukannuja ja muita työvälineitä.

Viimeisimmän tiedotteen löydät täältä. (päivitetty 12.2.20)

Laurin Viestissä 2.4. julkaistun "Hautausmaan väen kevätterveiset" voit lukea myös täältä.

Lyhdyt

Hautalyhtyjä saa säilyttää haudoilla 1.9.-31.5. välisenä aikana. Seurakunnan kesäksi poiskeräämät lyhdyt sijaitsevat hautausmaan teknistä tilaa ympäröivän aidan vieressä, rakennuksen eteläpuolella. Tekninen tila sijaitsee metsän reunassa hautausmaan takana, lähellä parkkipaikkaa, jolle ajetaan hautausmaan Turengin puoleisesta risteyksestä. Lyhdyt on noudettavissa Pyhäinpäivään saakka, jonka jälkeen ne laitetaan metallinkeräykseen.

Haudoille tuotavat kynttilät

on hyvä käydä siistimässä pois haudoilta niiden palamisen jälkeen. Hautausmaalla on omat jäteastiat bio- ja sekajätteelle. Huomioittehan, että led-kynttilät ovat ongelmajätettä, jolle hautausmaalla ei ole keräyspistettä.

Autolla ajo hautausmaalla on kielletty

Jos ajaminen on välttämätöntä, siihen pitää kysyä etukäteen lupa seurakuntapuutarhurilta.