Nuorten tekemä alttari Rantalahdessa

Nuorten kevät 2020

Kaikki kokoontumiset 13.5. saakka on peruttu koronaviruksen takia!

Sämpylämessut

Kerran kuussa torstaisin Pyhän Laurin kirkossa klo 18–19

16.1., 13.2., 12.3., 8.4. (huom! keskiviikko), ja 7.5.

Nuorekas, rento iltamessu Pyhän Laurin kirkossa. Mukana nuorten bändi.

Messun jälkeen kirkossa tarjolla sämpylät ja iltatee.

Tervetuloa koko perheellä! Kirkon etuosassa lapsille leikkipaikka.

Messun jälkeen rippikoulun käyneet nuoret kokoontuvat Torpalle klo 20.30 saakka. Ohjelmassa rentoa olemista, tekemistä ja yhdessäoloa. Rippikoululaisille on messun jälkeen omat jatkot Tarinmaan seurakuntatalolla.

12.3. Sämpylämessu on pullamessu! Nuoret leipovat pullaa, jota voi Yhteisvastuun hyväksi ostaa kirkossa syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Kolehti Yhteisvastuun hyväksi. Messun jälkeen tarjolla normaalisti myös sämpylöitä ja iltateetä.

Torpan torstait

Nuorisotyö ja nuoret valloittavat
Rantalahden Torpan
torstaisin 30.1., 5.3., 26.3., 23.4., 14.5. klo 18–20.30.
Keskustelua ja pohdiskelua kiinnostavista aiheista. Kahvia ja teetä. Tekemistä, laulamista, hiljentymistä. Yhdessä.

Nuorten bändi

Nuorten bändi treenaa kerran viikossa Turengin seurakuntakeskuksessa. Treeniajat sovitaan yhteisessä Whatsapp-ryhmässä. Bändi esiintyy Sämpylämessuissa ja muissa tapahtumissa. Jos kiinnostuit, pääset mukaan Whatsapp-ryhmään ja saat lisätietoja Petralta.

Fossiilitoiminta

Yhteistä tekemistä ja olemista niille, jotka kokevat olevansa aikuistumisen kynnyksellä. Ohjelma on pitkälti nuorten suunnittelemaa ja toteuttamaa!

Kokoontumiset Turengin Ilonassa klo 18.00-21.00

18.2., 4.3., 18.3., 1.4., 15.4., 29.4., 13.5.

Näiden kertojen lisäksi saatamme järjestää retkiä, osallistua tapahtumiin, tai tavata useammin vaikkapa lautapelien merkeissä. Tästä kaikesta muusta sovitaan yhteisessä  Whatsapp-ryhmässä, johon pääset mukaan laittamalla viestiä Tytille!

Högsåran nuorten leiri

24.-26.4.

Legendaariseksi muodostuneessa Högsårassa vietetään tänä keväänä nuorten leiriä! Ilmoittaudu mukaan saaristotunnelmiin huhtikuussa avattavan linkin kautta.

Isostoiminta

Ryhtyisitkö isoseksi?

Jäikö riparista iki-ihanat muistot? Onko riparikavereita ikävä? Olisiko kiva tavata uudelleen? Janakkalan seurakunnan nuorisotyö tarjoaa sinulle mahdollisuuden olla mukana rippikoululeireillä tulevinakin vuosina; ISOSENA! Isosena pääset toteuttamaan omia taitojasi ja lahjojasi käytännön seurakuntatyössä. Isosena olet itse luomassa mukavia muistoja tuleville leiriläisille.

IsTo 1

Tiistaisin Tervakoskella klo 15–16.30. Paikalle saa tulla jo klo 14.00 kahvittelemaan.

14.1., 21.1., 28.1., 4.2., 11.2., 18.2., 10.3., 18.3.

Kokoonnutaan Tervakosken seurakuntakeskuksen kerhohuoneessa, Kirkkotie 1.

Keskiviikkoisin Turengissa klo 15–16.30. Paikalle saa tulla jo klo 14.00 kahvittelemaan

15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2., 11.3., 18.3.

Kokoonnutaan Turengin seurakuntakeskuksen seurakuntasalissa, Juttilantie 2.

Huom! 18.3. Kaikille yhteinen isoskoulutus Rantalahdessa klo 17.00 alkaen.

Isosleiri

20.-22.3. Rantalahdessa. Ilmoittaudu mukaan 9.3. mennessä tästä

Huom! Ilmoittautumisessa oli katkos 19.-20.2. Kaikki sitä ennen (ja sen jälkeen) tulleet ilmoittautumiset ovat onnistuneet normaalisti.

Apparikoulutus

Lauantaina 4.4. Turengin Ilonassa

Tuntuuko, että olet liian vanha isoseksi? Ei hätää - taidat siis olla juuri sopivan ikäinen appariksi! Apparina täysi-ikäiset, aiemmin isosena toimineet nuoret pääsevät kohtaamaan uusia haasteita ja kantamaan vastuuta. Apparikoulutus järjestetään kaikille apparin työstä kiinnostuneille.

Tehtäväänsiunaaminen ja todistusten jako

Sunnuntaina 17.5. klo 13.00 Tervakosken kirkossa

Isosten ja appareiden tehtäväänsiunaaminen. Messun jälkeen kakkukahvit ja isosten todistusten jako.

Ilvespappi, Janakkalan maskotti papin puvussa