Kuvassa kirkonmäki vuonna 1931 sekä iso joukko ihmisiä.

Pyhän Laurin kirkon 500-vuotistaidenäyttely avataan lauantaina

14.9.2020 10.24 Vuonna 1931 juhlittiin 500-vuotiasta seurakuntaa, joka on siis 89 vuotta vanhempi kuin Pyhän Laurin kirkko.

Janakkalan seurakunta järjestää Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta -taidenäyttelyn Turengin kirjastolla. Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 19.9. klo 14. Avajaistilaisuus on kaikille avoin ja siellä on kahvitarjoilu. Avajaisten jälkeen näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina 2.10. saakka.

Kirjastolle on koottu seurakuntalaisten lainaamia ja seurakunnan hallussa olevia taide-esineitä, pääasiassa tauluja. Lisäksi tutustuttavana on lähes sata valokuvaa pääsääntöisesti 1930-50 -luvuilta. Kirkkorakennusta ulkoa ja sisältä esittävien kuvien lisäksi esillä on kuvia vihkimisistä, konfirmaatioista, hautajaisista ja muista tilaisuuksista. Myös sankarihautausmaasta on näyttelyssä oma osuutensa.

Näyttelyn valokuvat ovat nähtäville myös Tervakosken seurakuntakeskuksessa 10.10.-25.10. tilaisuuksien ja tapahtumien yhteydessä.