Janakkalan seurakunta varautuu poikkeusaikaan

13.3.2020 15.18

Janakkalan seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset 15.3.–5.4.2020. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin janakkalalaisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista.

Maan hallitus ja terveysviranomaiset ovat antaneet ohjeistusta koronavirusepidemian torjuntaan. Sen lisäksi kirkkohallitus ja Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli ovat kehottaneet seurakuntia vakavasti harkitsemaan luopumista niistä kokoontumisista, jotka eivät ole pakollisia.

Janakkalan seurakunta haluaa omalta osaltaan hillitä viruksen leviämistä. Toiminnan rajaaminen vain välttämättömään on perusteltu varotoimi. Tässä tilanteessa seurakunta haluaa kantaa vastuuta huolehtimalla erityisellä tavalla toimintansa ja työtehtävien turvallisuudesta.

Sunnuntaiksi 22.3. suunniteltu talvirippikoulun konfirmaatiomessu, johon odotettiin 400-500 osallistujaa, siirretään pidettäväksi sunnuntaina 7.6. Pahoittelemme tästä rippikoululaisille ja heidän perheilleen aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Muille rippikoulua käyville lähetetään ensi viikon aikana tiedote. Koronavirus ei estä kenenkään konfirmaatiota kesällä.

Seurakunnan perustehtävää turvataan pitämällä sanajumalanpalvelus sunnuntaisin pyhän Laurin kirkossa klo 10. Ehtoollisen vietosta jumalanpalveluksissa luovutaan toistaiseksi. Muissa seurakunnan kirkoissa messuja tai muuta kokoavaa toimintaa ei järjestetä. Kirkollisia toimituksia, kuten kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia järjestetään edelleen. Papit eivät kuitenkaan osallistu toimitusten jälkeisiin juhlatilaisuuksiin. Kirkollisia toimituksia edeltävät toimituskeskustelut käydään puhelimitse.

Tämän lisäksi kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut seurakunnan tiloissa järjestettävät kokoontumiset perutaan. Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse tai sähköpostitse. Seurakunnan työntekijät tavoittaa pääsääntöisesti puhelimitse. Puhelinnumerot löytyvät mm. nettisivulta www.janakkalanseurakunta.fi/yhteystiedot.

Suuri osa seurakunnan työntekijöistä siirtyy etätöihin poikkeusajaksi.

Lisätietoja asiasta antaa kirkkoherra Pekka Riikonen, puh. 044 7656 960, pekka.riikonen@evl.fi