Uutislistaukseen

Janakkalan Perhekeskuksessa vauvan päivä 27.9.

24.9.2019 13.43

Kansainvälistä vauvan päivää on vietetty Suomessa vuodesta 2017 alkaen aina syyskuun viimeisenä perjantaina. Tänä vuonna sitä juhlitaan ensimmäistä kertaa myös Janakkalassa.

- Idea vauvan päivän juhlimiseen lähti Perhekeskuksen yhteistyöverkostosta. Pohdimme voisiko tätä juhlistaa myös meillä täällä Perhekeskuksessa ja kaikki lähtivät innolla mukaan. Vauvan päivä on ihana tapa nostaa esiin vauvoja ja heidän maailmaansa kuuluvia asioita ja teemoja, iloitsee Perhekeskuksen toiminnanjohtaja Liisa Jormalainen.

Vauvan päivään ovat tervetulleita kaikki  vauvat perheineen. Päivän aikana on monenlaista toimintaa: vauvamuskaria, aistirata, vauvojen värikylpyä, askartelua, sormiruokailua sekä tuote-esittelyjä.

Toiminnallisen ohjelman ja pisteiden lisäksi tapahtumassa on fysioterapeutin ja puheterapeutin tietoiskuja, kantoväline-esittelyjä sekä imetystukipiste. Ohjelmassa on myös fysioterapeutin vetämä jumppatuokio, johon voi osallistua vaikka koko perheen voimin.

Vauvan päivää ovat toteuttamassa Janakkalan kunta ja seurakunta yhdessä alueen järjestöjen ja yrityksien kanssa.  Yrityksien ja yhdistysten pisteillä on muun muassa lastenvaatteiden vaihtopiste, lastenvaate- ja leluesittelyjä sekä tarjolla on kahvia, tuotemaistiaisia sekä sormiruokaherkkuja kuten kasviksia ja hedelmiä.

Tarkempi ohjelma sekä esittelijät löytyvät täältä.