Lohtuhuivi-illat alkavat Turengissa

29.8.2019 12.50

Valmiita lohtuhuiveja kauniisti vyötettynä.

Janakkalan seurakunta järjestää syksyn mittaan lohtuhuivi-iltoja. Ensimmäisen kerran käsitöiden ääreen kokoonnutaan ensi tiistaina 3.9. klo 17-19 Turengin seurakuntakeskuksessa.

Ajatuksena on, että kun puoliso kuolee, ihminen jää yksin. Seurakunta voi antaa leskelle vapaaehtoistyönä neulotun lohtuhuivin tuomaan lämpöä surun keskelle.

Huiveja tarvitaan sekä naisille että miehille. Lohtuhuiviin ei ole tiettyä mallia tai lankaa ja kukin neuloo omalla tyylillään. Lohtuhuivi-illoissa huiveja neulotaan yhdessä. Neulojat voivat osallistua yhteen tai useampaan iltaan. Tilaisuuksissa on saatavilla neuleohjeita ja lahjoituslankoja sekä opastusta. Huiveja voi myös neuloa omalla mallilla, omista langoista ja vaikka aloittaa jo kotona.

– Otathan kuitenkin omat puikot (koko 3,5-5 mm) mukaan, illoissa mukana oleva diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen muistuttaa.

Seurakunta ottaa mielellään vastaan myös omatoimisesti neulottuja lohtuhuiveja. Niihin voi käyttää omaa ohjetta ja lankoja tai kysyä ohjetta ja lahjoituslankoja Lotta Törmäseltä. Valmiit huivit voi toimittaa Törmäselle tai Turengin seurakuntatoimistoon.

Lohtuhuivi-illat 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12. klo 17-19 Turengin seurakuntakeskuksessa