Hautausmaakävely taas elokuussa

31.7.2019 10.45

Janakkalan hautausmaa

Janakkalan seurakunta järjestää keskiviikkona 14.8. klo 18 hautausmaakävelyn Janakkalan hautausmaalla Pyhän Laurin kirkolla. Oppaana toimii toimittaja Raakel Henttonen. Illan teemana on "Vähän vanhaa, vähän karjalaisia".

Hautausmaakävelyitä on järjestetty kerran tai kaksi kesässä vuodesta 2002 alkaen lähestulkoon joka vuosi. Vuosina 2002-2017 oppaana toimi Liisa Krupinin, jonka valtavaan paikallistietämykseen pohjautuen kuultiin tarinoita muun muassa vuoden 2008 teeman mukaisesti kotiseutuihmisistä, kunnallismiehistä ja tehtailijoista ja vuoden 2010 teeman mukaisesti sekalaisesta seurakunnasta. Viime vuonna kierrosta johti Janakkalan entinen kirkkoherra, rovasti Timo Komulainen, joka myös toimi Liisa Krupininin opasparina vuosina 2002-2009.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Opastuksen kuuluvuuden suurellekin kuulijajoukolle takaa tilaisuutta varten järjestetty äänentoisto. Hautausmaakävelyn päätteeksi on kirkossa hartaushetki.