Uutislistaukseen

Syksyinen hautausmaa

Hautausmaan tiedote 3/2017

24.8.2017 12.35

Hautausmaan väki tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Seurakunnan istuttamien kesäkukkien hoitokausi päättyy syyskuun lopussa, jolloin kukat viimeistään poistetaan haudoilta. 

Mahdolliset syyskukat, havut ja muut koristusmateriaalit on hyvä istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikallaan myös syksyn tuulissa. 

Kasteluvesi katkaistaan hautausmaalta ennen yöpakkasia. Vettä on saatavilla 
ruumissuojan seinustalla olevasta vesipisteestä ympäri vuoden. 

Hautalyhtyjä saa säilyttää haudoilla 1.9.-31.5. välisenä aikana. Joka vuosi toukokuun loppuun mennessä pitää haudalta lyhtyjen lisäksi poistaa kaikki muutkin talvikoristeet, joita halutaan käyttää uudelleen syksyn tullen. Seurakunta on kesäkuun alussa kerännyt haudoille jääneet lyhdyt pois työturvallisuussyistä. Lyhdyt sijaitsevat hautausmaan teknistä tilaa ympäröivän aidan vieressä, rakennuk-sen eteläpuolella. Tekninen tila sijaitsee metsän reunassa hautausmaan takana, lähellä parkkipaikkaa, jolle ajetaan hautausmaan Turengin puoleisesta risteyksestä. 

Haudoille tuotavat kynttilät on hyvä käydä siistimässä pois haudoilta niiden palamisen jälkeen. Hautausmaalla on omat jäteastiat bio- ja sekajätteelle.  Huomioittehan, että led-kynttilät ovat ongelmajätettä, jolle hautausmaalla ei ole keräyspistettä. 

Lisätietoja hautausmaahan liittyvistä asioista antaa  seurakuntapuutarhuri Piia Suonpää, puh. 044 7656 996, piia.suonpaa@evl.fi.