Hautaus- ja hautapaikkamaksut sekä tietoa hautamuistomerkistä ja reunakivistä

1.1.2018 alkaen (hinnat 1.1.2019 alkaen alapuolella)

Hautapaikkamaksut

arkkuhauta 25 v

1 paikkaa 2 paikkaa
janakkalalainen 180,00 330,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  * 150,00
janakkalalaisen lapsen hauta 90,00

* 25 vuotta maksuton, sen jälkeen hallinta-ajan jatkamisesta peritään normaali maksu

uurnahauta 25 v uurnahauta-alueella (oma muistomerkki)

janakkalalainen 100,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  0,00

uurnahauta 25 v (yhteismuistomerkki, johon voi halutessaan hankkia nimilaatan 25 vuodeksi)

janakkalalainen 40,00
nimilaatta kaiverrettuna 50,00

uurnahauta muistolehdossa (ei nimitietoja näkyvissä)

janakkalalainen 40,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  0,00

Ulkopaikkakuntalaisilta peritään aina hautapaikkamaksut kaksinkertaisina.

Haudan hallinta-ajan jatkaminen

Hallinta-ajan jatkaminen tehdään haudan haltijan hakemuksesta ja aina hautaan uudelleen haudattaessa.
Maksu määräytyy haudattavan tai viimeksi haudatun mukaisesti. Hautapaikkamaksu jaetaan 25:llä ja tulos kerrotaan tarvittavien jatkovuosien määrällä.

Hautaukseen liittyvät maksut

Säilytysmaksu

Vainajaa säilytetään ruumissuojassa kolme viikkoa maksutta. Kolmen viikon (21 vrk) jälkeen säilytysmaksu on 13,00 €/alkava vuorokausi, jos vainajaa säilytetään muusta kuin virallisluonteisesta tai seurakunnasta riippumattomasta syystä.

Hautausmaksu

Hautaus arkkuhautaan maksaa 300,00 euroa, lapsen arkkuhautaan 150,00 euroa ja uurnahautaan 90,00 euroa. Rintamatunnuksen omaavilta janakkalalaisilta ei hautausmaksua peritä.

Ulkopaikkakuntalaisilta hautausmaksut peritään kaksinkertaisina.

Hautausmaksu sisältää haudan kaivamisen ja peittämisen, peruskunnostuksen (tiivistys ja nurmetus tai hiekkapinnan teko) ja vainajan säilytyksen maksimissaan kolmen viikon ajan.

Hautamuistomerkki (hautakivi) ja reunakivet

Ennen haudan kaivamista omaiset huolehtivat hautamuistomerkin ja reunakivien siirrosta, jos kaivuutyö sitä edellyttää. Seurakunta ei asenna muistomerkkiä eikä reunakiviä takaisin. Näiden takaisin asentamisesta huolehtivat aina omaiset. Käytännössä hautamuistomerkkien siirrot tekee muistomerkkiin kaiverruksen tehnyt alan yritys, mistä on syytä mainita kaiverrusta tilatessa.

Uudelle hautapaikalle seurakunta asettaa valkoisen puuristin, joka poistetaan omaisten hankkiman hautamuistomerkin asennuksen jälkeen.

Jos haudalle tulee uusi muistomerkki tai vanhaa muutetaan, on aina tarkistettava seurakunnasta, että se on seurakunnan muistomerkkiohjeen mukainen.

Hautamuistomerkkiä ei saa asettaa ennen kuin kaikki hautauksesta johtuvat maksut on maksettu ja omaiset ovat saaneet hautakirjan. Hautamuistomerkki voidaan asentaa vasta sen jälkeen, kun asiasta on sovittu seurakuntapuutarhurin kanssa.

Talviaikaisten hautausten tiivistystyö tehdään keväällä roudan sulettua. Seurakunta kunnostaa haudan vasta, kun muistomerkki ja reunakivet on asennettu paikoilleen.

Hautamuistomerkin oikominen ja pesu

Seurakunta tekee kivien oikomista silloin, kun se on työjärjestelyiden ja välineistön kannalta mahdollista.

muistomerkki muistomerkki ja reunakivet
1 paikka/uurnahauta 55,00 110,00
2 paikkaa 110,00 210,00

Isompien arkkuhautojen kivien oikomisesta veloitamme 70,00 euroa + 30,00 euroa/henkilötunti alkavalta tunnilta.

Kiven pesusta veloitamme 1 paikan haudalla 25,00 euroa ja 2 paikan haudalla 60,00 euroa.

1.1.2019 alkaen

Hautaukseen liittyvät maksut

Hautausmaksu

Hautaus arkkuhautaan maksaa 315,00 euroa, lapsen arkkuhautaan 155,00 euroa ja uurnahautaan 95,00 euroa. Rintamatunnuksen omaavilta janakkalalaisilta ei hautausmaksua peritä.

Ulkopaikkakuntalaisilta hautausmaksut peritään kaksinkertaisina.

Säilytysmaksu

Vainajaa säilytetään ruumissuojassa kolme viikkoa maksutta. Kolmen viikon (21 vrk) jälkeen säilytysmaksu on 13,00 €/alkava vuorokausi, jos vainajaa säilytetään muusta kuin virallisluonteisesta tai seurakunnasta riippumattomasta syystä.

Hautapaikkamaksut

arkkuhauta 25 v

1 paikkaa 2 paikkaa
janakkalalainen 190,00 350,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  * 160,00
janakkalalaisen lapsen hauta 100,00

uurnahauta 25 v uurnahauta-alueella (oma muistomerkki)

janakkalalainen 105,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  0,00

uurnahauta 25 v (yhteismuistomerkki, johon voi halutessaan hankkia nimilaatan 25 vuodeksi)

janakkalalainen 42,00
nimilaatta kaiverrettuna 55,00

uurnahauta muistolehdossa (ei nimitietoja näkyvissä)

janakkalalainen 42,00
janakkalalainen, rintamasotilastunnus  0,00

Ulkopaikkakuntalaisilta peritään aina hautapaikkamaksut kaksinkertaisina.

Haudan hallinta-ajan jatkaminen

Hautamuistomerkki (hautakivi) ja reunakivet

Hautamuistomerkkiä ei saa asettaa ennen kuin kaikki hautauksesta johtuvat maksut on maksettu ja omaiset ovat saaneet hautakirjan. Hautamuistomerkki voidaan asentaa vasta sen jälkeen, kun asiasta on sovittu seurakuntapuutarhurin kanssa.

Hautamuistomerkin oikominen ja pesu

muistomerkki muistomerkki ja reunakivet
1 paikka/uurnahauta 100,00 180,00
2 paikkaa 200,00 300,00

Isompien arkkuhautojen kivien oikomisesta veloitamme 80,00 euroa + 30,00 euroa/henkilötunti alkavalta tunnilta.

Kiven pesusta veloitamme 1 paikan haudalla 50,00 euroa ja 2 paikan haudalla 75,00 euroa.