Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

Juttilantie 2, 14200 Turenki

Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

Turengin seurakuntakeskus vihittiin käyttöön 7.11.1965. Alkuperäisen rakennuksen suunnitteli arkkitehti Keijo Petäjä. Vihkiäisten yhteydessä kirkko sai lahjoituksina mm. ehtoolliskaluston, kastemaljan, puuristin, kirkkotekstiilejä ja Linnanristi -vihkiryijyn, jonka on suunnitellut Helena Koskivaara. Vuosien  kuluessa kirkkoon on saatu lahjoituksina Papua-Uusi-Guineassa valmistettu tapakankainen taulu, Liisa Kurjen suunnittelema ja valmistama kirkkolaiva sekä Jorma Jauhiaisen valmistama lähetyskynttelikkö.

Kellotapuliin hankittiin kellot vuonna 1974. Kokkolan Kattilakosken tehtaalla valmistetuista kelloista isompi painaa 220 kiloa ja siinä on teksti "Veisatkaa Herralle uusi virsi Ps. 96:1 Janakkalan seurakunta vuosi 1974". Pienemmässä 150 kiloa painavassa kellossa lukee "Vuosi 1974". Kirkon ensimmäiset urut hankittiin vuonna 1965 ja flyygeli 1987. Uusi urkupositiivi hankittiin vuonna 2011.

Ensimmäisen kerran kirkko ja seurakuntakeskus peruskorjattiin osittain vuosina 1983-84. Viimeisin peruskorjaus aloitettiin vuonna 2007, jolloin uusittiin ikkunat, ovet, ulkopuoliset vesieristykset ja piha-alueita. Sisätilojen korjaus aloitettiin keväällä 2009. Koko seurakuntakeskuksen peruskorjaus valmistui keväällä 2010. Peruskorjauksen pääarkkitehtinä on toiminut Kari Tuominen.

Arkkitehti Keijo Kalteva loi kirkkosaliin kokonaan uuden ilmeen. Suurimmat muutokset kokivat alttari ja valaistus. Lisäksi penkkien tilalle hankittiin tuolit. Kirkon uudelleen käyttöön ottamisen juhlaa vietettiin 20.12.2009. Mukana oli Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Kirkossa on noin 130 istumapaikkaa, sivusalin lisätilat mukaan lukien noin 160. Seurakuntasaliin mahtuu noin 100 henkilöä.

Seurakuntakeskuksen alakerrassa on seurakuntatoimisto, taloustoimisto ja työntekijöiden työtiloja. Rakennusryhmän toisessa osassa sijaitsevat päiväkerhotilat sekä nuorisotyön, lapsityön ja diakoniatyön toimistot.

Juttilantie 2, 14200 Turenki

Luontokerho Erävekarat

4-7-vuotiaille toimintaa ja touhua ulkona!

Juttilantie 2, 14200 Turenki

Turengin päiväkerho

Kerhoissamme lapset saavat kasvaa turvallisessa ympäristössä ammattitaitoisten lastenohjaajien kanssa.