Uutislistaukseen

Hautausmaan tiedote 2024

Kesäinen kuva hautausmaasta

Talvikunnossapito
Hautausmaallamme aurataan ja tarvittaessa hiekoitetaan vain isoimmat hiekkapintaiset kulkureitit ja ne käytävät, joiden varrella tapahtuu hautauksia. Jos läheisen haudalle ei pääse, muistokynttilän voi viedä muistelupaikalle.

Hautalyhtyjen käyttö on työturvallisuussyistä sallittu vain 1.9.-31.5.
Kerätyt lyhdyt viedään Turengin puoleisen parkkipaikan lähellä sijaitsevan varastohallin aidan viereen, josta sen voi hakea ennen pyhäinpäivää. Noutamattomat lyhdyt laitetaan metallinkeräykseen.

Muistomerkit
Talven jälkeen hautojen turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota, sillä maan jäätyminen ja kevään sulamisvedet voivat aiheuttaa haudalla maan tiivistymistä, joka voi johtaa muistomerkkien kallistumiseen. Hautaoikeudenhaltija vastaa haudan muistomerkin turvallisuudesta. Muistomerkkien oikaisun voi tilata kiviliikkeiltä.

Jätehuolto
Hautausmaalla on 3 jätekatosta, joissa astiat bio-, seka-, metalli- ja SER-jätteille. Lisäksi hautausmaan käytävien varrella on jäteastioita bio- ja sekajätteille. Huomioittehan, että led-kynttilät ovat SER-jätettä.

Kasteluvesi
Kasteluvesi avataan äitienpäivään mennessä (säävaraus) ja katkaistaan hautausmaalta ennen yöpakkasia. Sadetus käynnistyy kesäkuun alkupuolella. Vettä on saatavilla ruumissuojan seinustalla olevasta vesipisteestä ympäri vuoden.

Hoitosopimuksia kasvukaudelle 2024 tehdään 17.1.-9.6.2024. Huomioithan, että haudanhoidon asiakkaan osoitetiedot ovat ajan tasalla!

Ympäristö on meille tärkeä! Käy lukemassa nettisivuiltamme janakkalanseurakunta.fi/hautausmaat/haudan-hoito, kuinka hoidat hautaa ympäristöystävällisesti.
 

2024-01-18 07:32:45.0