Uutislistaukseen

Oranssit ja vihreät kyltit haudoilla

Oranssi tekstikyltti vanhan hautakiven edessä.

Hautausmaalla on hautoja, jotka on merkitty oransseilla tai vihreillä lapuilla. Nämä ovat hautoja, joiden hautaoikeus on päättymässä vuoden 2023 loppuun tai jo päättynyt vuoden 2022 loppuun. Hallintaoikeuden jatkaminen on mahdollista voimassa olevan hinnaston mukaisesti 31.12.2023 saakka.

Määräajaksi lunastetun haudan hautaoikeus päättyy ilman irtisanomista, kun määräaika on kulunut umpeen. (Kirkkolaki 652/2023 3 luku 30 §) Seurakunta haluaa kuitenkin aina varmistuksen omaisilta, haluavatko he säilyttää haudan suvun hallussa, eli jatkaa haudan hallintaa. Hallinta-ajan jatkaminen ei ole pakollista, vaan haudasta voi halutessaan myös luopua.

Ilmoitamme asiasta kirjeellä niiden hautojen yhteyshenkilöille, joiden osoitetiedot ovat ajan tasalla, muutoin haudalle asetetaan tiedote. Tiedote laitetaan haudalle myös silloin, jos seurakunnan lähettämä kirje palautuu takaisin tai siihen ei vastata.

Haudat, joiden hallinta-aikaa ei jatketa, palautuvat seurakunnan hallintaan. Jos omaiset haluavat muistomerkin itselleen, sen voi hakea 6 kuukauden kuluessa hautaoikeuden päättymisestä. Muistomerkin poistoon on kuitenkin aina saatava lupa seurakunnalta. Ellei muistomerkkiä poisteta, se siirtyy seurakunnalle säilytettäväksi tai asianmukaisesti hävitettäväksi.

Lisätietoja antaa seurakuntapuutarhuri Mona Tigerstedt, puh. 044 7656 996, mona.tigerstedt@evl.fi ja seurakuntatoimisto, puh. 03 656 950.

2023-08-24 10:12:00.0