Uutislistaukseen

Janakkalan seurakunnan joulun ajan ja vuoden alun jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset sekä toiminta tammikuussa 2022

22.12.2021 14.44

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla kokoontumisrajoituksia tiukennetaan 24.12.2021 alkaen: sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona voi ottaa käyttöön koronapassin.

Janakkalan seurakunnassa ei koronapassia oteta käyttöön. Sen sijaan toimintaa rajoitetaan tammikuun 2022 loppuun asti.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia. Jumalanpalvelukset joulun ja uudenvuoden aikaan sekä tammikuussa on Aluehallintoviraston kanssa sovittu järjestettävän niin, että kirkkoon otetaan 1/3 sinne normaalisti mahtuvasta määrästä. Osallistujat istuvat kirkossa turvavälein suntion ohjeita noudattaen. Halutessasi voit osallistua myös kotona Facebook-live –lähetystä seuraamalla aattohartauteen 24.12. klo 17 Pyhän Laurin kirkossa ja joulukirkkoon 25.12. klo 8 Pyhän Laurin kirkossa. Kaikki jumalanpalvelukset löytyvät täältä.

Jumalanpalveluksissa on vahva kasvomaskisuositus ja sisäänkäyntien yhteydessä on käsidesiä ja maskeja kaikille.  Jumalanpalvelukseen ei voi osallistua, jos on pieniäkin flunssanoireita.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset eivät koske myöskään kirkollisia toimituksia eli kastetta, avioliittoon vihkimistä ja hautaan siunaamista. Kirkollisissa toimituksissa kirkkoon voi saapua 1/3 sinne normaalisti mahtuvasta määrästä.

Toiminta tammikuussa 2022

Seurakunnan monet ryhmät, kerhot ja piirit ovat alle 10 henkilön kokoontumisia ja ne jatkuvat alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Valitettavasti joitakin kokoontumisia kuitenkin joudutaan perumaan. Alla lisätietoa asiasta. Koronatilanteen muuttuessa kaikki muutokset ovat edelleen mahdollisia ja viimeisin tietoa asiasta päivitetään aina mahdollisimman pian nettisivuillemme www.janakkalanseurakunta.fi

Lahjoitusruoan jako toteutetaan Tervakoskella ja Turengissa samalla lailla kuin syyskaudellakin.

Alle kouluikäisten lasten päiväkerhot, luontokerhot ja askartelukerhot sekä lapsikammari- ja iltalapsikammari kokoontuvat suunnitelmien mukaan.

Koululaisten kerhoissa ei ole tiedossa muutoksia. Jos sellaisia tulee, niistä ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti. Jotkut kerhot tarvittaessa jakaantuvat kahteen eri tilaan, mutta kokoontuminen on samassa rakennuksessa ja samaan aikaan kuin ennenkin.

Isoskoulutus ja nuorten toiminta jatkuu pienryhmissä ja niistä tiedotetaan nuorille erikseen. Nuorten jatkot sämpylämessujen jälkeen perutaan tammikuun osalta.

Seuraavat aikuisten ryhmät jatkavat suunnitelmien mukaan ja yli 10 henkilön saapuessa jakaantuvat kahteen tilaan.

-          Tervakosken aamurukous ja Sanan Hetki

-          Käsityöryhmä Turengissa

-          Turengin maanantain raamattupiiri

-          Miesten raamattupiirit Tervakoskella ja Turengissa

-          Lähetysompeluseura Tervakoskella

-          Lähetyspiiri Turengissa

-          Kultaisen iän kerho Turengissa

-          Kirjallisuuspiiri Tervakoskella

-          Tervakosken perjantain raamattupiiri

-          Seurakunnan sählyvuorolle voi osallistua 10 ensimmäistä Markus Juutilalle ilmoittautunutta.

Lähetyskahvila Toivon tiistai- ja torstaiaamupäivät klo 9-12 sekä kamarikuoro ja kirkkokuoro aloittavat toimintansa aikaisintaan helmikuun alussa.

Myös lapsiperheiden musatreffit, tähtihetki, lihaskuntojumppa, vauva- ja perhekerhot sekä yhden vanhemman perheiden –ryhmä aloittavat kevätkauden kokoontumiset aikaisintaan helmikuun alussa.