Jukka Salmisen soitinyhtye poseeraa Pyhän Laurin kirkossa loppu vuonna 2020.

Adventus Domini –konsertti Tervakosken kirkossa

7.12.2021 16.35

Tervakosken kirkossa on torstaina 16.12. klo 19 Adventus Domini -joulukonsertti.

Konsertissa kuullaan Jukka Salmisen ”Adventus Domini - toivo, rauha, rakkaus, ilo” -levyn lauluja ja Salmisen muita joululauluja. Konserttiin on vapaa pääsy.

Jukka Salminen & soitinyhtyeessä soittavat Jukka Salminen, laulu, kitara, koskettimet, Terho Asikainen, viulu, mandoliini, Timo Sollo, lyömäsoittimet ja Pekka Riikonen, basso.

Salmisen vuosi sitten julkaistu äänite Adventus Domini on raikas, koskettava, syvällinen, hymyilevä, kaipaava ja toivoa hengittävä. Se on kokoelma uusia lauluja joukossaan muutama tuttukin joululaulu Salmisen tuotannosta. Äänitteellä heijastuu lämmin yhteistyö muusikkojen Minna ja Jussi Pyysalon kanssa.

Salminen sai vuonna 2019 Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastosta sävellysapurahan joululaulusarjan tekemiseen. Näin syntyneestä kahdeksasta uudesta joululaulusta innostuneena Salmisen kustantajana aikaisemminkin toiminut Päivä Osakeyhtiö tilasi jouluäänitteen, jossa on kaiken kaikkiaan 15 kappaletta.

Hämeenlinnalainen lauluntekijä, muusikko ja opettaja Jukka Salminen on kiertänyt Suomea kitaransa kanssa jo yli kolmekymmentä vuotta. Lauluja on syntynyt jo noin 900, joista noin 650 lastenlaulua. Viime vuosien aikana on syntynyt useita lauluja aikuisille.

Konsertin yli 16-vuotiailta osallistujilta tarkistetaan koronapassi.