Nina Åström

Nina Åström Pyhän Laurin kirkossa

24.11.2021 07.56

Perjantaina 26.11. klo 18.30 on Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa Nina Åströmin konsertti ”Joulun odotuksessa”. Konserttiin on vapaa pääsy ja sen järjestävät Janakkalan seurakunta ja Janakkalan helluntaiseurakunta. Konsertin lopuksi on kahvitarjoilu.

Euroviisuistakin tuttu laulaja, lauluntekijä ja evankelista Nina laulaa ja soittaa pianoa. Bändissä kitarat soittaa Kimmo Suomela ja lyömäsoittimet sekä taustalaulun hoitaa Markus Vainiomäki. Luvassa on tuttuja joulu- ja adventin lauluja, joitakin omia ja muita kappaleita, lähinnä suomen kielellä. Punaisena lankana Jumalan suunnitelma, jossa joulun tapahtumat ovat osana.

Nina Åströmin pitkästä yli 30-vuotisesta urasta huolimatta vierailu Janakkalassa on ensimmäinen.
–Olen iloinen kutsusta Janakkalaan ja odotan lämminhenkistä iltaa, jossa yleisö ja esiintyjät kohtaavat musiikin ja maailmankaikkeuden parhaimman sanoman äärellä, Åström kertoo.

Nina Åström on yli kirkkokuntarajojen suosion saavuttanut muusikko, lauluntekijä ja artisti, joka on esiintynyt miljoonille kuulijoille yli 30 maassa. Hän oli Suomen euroviisuedustaja vuonna 2000 ja vuonna 2020 myös platinalevylaulaja. Hän on tehnyt vuosien aikana yhteensä noin sata laulua ja levyttänyt 17 CD-levyä. Oman musiikkityylin määrittelemiseen liittyy monia ulottuvuuksia. Hän kutsuu sitä singer-song-writer-genreksi.

Nina Åström on tullut uskoon seitsemäntoistavuotiaana ja tehnyt evankeliointityötä 1980-luvulta alkaen. Laulukeikat vievät Åströmiä erikoisiin paikkoihin, tilanteisiin ja kohtaamisiin, joista vain harvoilla suomalaisilla on ollut tietoa. Viime vuosina hänellä on ollut noin sata keikkaa vuodessa.