Veistosnäyttely Tervakosken seurakuntakeskuksessa jatkuu 28.11. saakka

19.11.2021 07.50

Tervakosken seurakuntakeskuksen rippikoulusalissa on viikolla 46 (15.11.-21.11.-28.11.)  janakkalalaisen Martti Hartikaisen veistosnäyttely. Näyttelyyn voi tutustua seurakunnan eri tilaisuuksien aikana.

Martti Hartikainen on syntyperäinen janakkalalainen. Hän on harrastanut puu- ja kivitöitä, kuvataidetta ja puuveistoksien tekemistä koko ikänsä ja teoksia on kertynyt satoja. Teokset ovat pääosin veistettyjä, mutta mukana on myös luonnon muovaamia taideteoksia, joita Hartikainen on löytänyt.

–Teoksia yhdistämällä sekä toisiinsa liittämällä saadaan syntymään erilaisia kokonaisuuksia, jotka voivat olla hyvinkin laajoja, Martti Hartikainen kertoo.

Hartikaisen mielestä paras taiteilija on luonto.
–Sen havaitsee, kun jaksaa liikkuja ja tarkkailla ympäristöään, Hartikainen jatkaa.
Luontoon liittyykin Hartikaisen toinen harrastus. Hän on vaeltanut ja patikoinut lähes kaikissa Suomen kansallispuistoissa.