Uutislistaukseen

Hautausmaan syystiedote 2021

25.10.2021 08.57

Seurakunnan istuttamien kesäkukkien hoitokausi päättyy syyskuun lopussa, jolloin kukat viimeistään poistetaan haudoilta. Mahdolliset syyskukat, havut ja muut koristusmateriaalit on hyvä istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikallaan myös syksyn tuulissa. Poikkeus: seurakunnan perennahoidossa oleville haudoille syyskukkia ja havuja voi tuoda vain maljakossa ja ruukussa.

Hautalyhtyjä saa säilyttää haudoilla 1.9.-31.5. välisenä aikana. Seurakunta on kesäkuun alussa kerännyt haudoille jääneet lyhdyt pois työturvallisuussyistä. Lyhdyt sijaitsevat hautausmaan teknistä tilaa ympäröivän aidan vieressä, rakennuksen eteläpuolella. Tekninen tila sijaitsee metsän reunassa hautausmaan takana, lähellä parkkipaikkaa, jolle ajetaan hautausmaan Turengin puoleisesta risteyksestä. Lyhdyt ovat noudettavissa Pyhäinpäivään saakka, jonka jälkeen ne laitetaan metallinkeräykseen.

Haudoille tuotavat kynttilät on hyvä käydä siistimässä pois haudoilta niiden palamisen jälkeen. Hautausmaalla on omat jäteastiat bio- ja sekajätteelle. Lisäksi kaksi erillistä metallikeräysastiaa Kernaalantien ja Turengin puoleisen parkkipaikan välisen tien varrella hautausmaalla. Huomioittehan, että led-kynttilät ovat ongelmajätettä, jolle hautausmaalla ei ole keräyspistettä.

Uurnalehdon yhteismuistomerkki on kaikkien uurnalehtoon haudattujen yhteinen. Muistomerkille voi tuoda leikkokukkia tai kynttilöitä (ei lyhtyjä, koriste-esineitä tai ruukkukukkia). Muistomerkin nimilaattoja
ei saa peittää.

Kasteluvesi katkaistaan hautausmaalta ennen yöpakkasia. Vettä on saatavilla ruumissuojan seinustalla olevasta vesipisteestä ympäri vuoden.

Autolla ajo hautausmaalla on kielletty. Jos ajaminen on välttämätöntä, siihen pitää kysyä etukäteen lupa seurakuntapuutarhurilta.

Hoitosopimuksia kasvukaudelle 2022 tehdään 17.1.- 10.6.2022.

Huomioithan, että
• haudanhoidon asiakkaan osoitetiedot ovat ajantasalla! Tiedot eivät päivity automaattisesti.
• haudanhoidon asiakastiedot eivät ole yhtenevät haudanhaltijatietojen kanssa.

Lisätietoja hautausmaahan liittyvistä asioista antaa seurakuntapuutarhuri Piia Suonpää, puh. 044 7656 996, piia.suonpaa@evl.fi.