Riikka-Maria Rosenberg

Kirjallisuuspiirissä vieraana kirjailija Riikka-Maria Rosenberg

30.8.2021 15.20

Janakkalan seurakunnan kirjallisuuspiiri jatkuu taas perjantaista 3.9. alkaen parittomien viikkojen perjantaisin klo 10-12 Tervakosken seurakuntakeskuksessa. Ensimmäisellä kerralla Riitta Kaarniemi esittelee kirjan Deporah Feldmanin Unortodox - näin hylkäsin hasidijuutalaiset juureni.

Seuraavassa kokoontumisessa 17.9. vieraana on kirjailija Riikka-Maria Rosenberg, joka esittelee uutuuskirjansa "Ninon, rakkauden mestari". Kirja kuvittaa ja kertoo, miten kuuliaisesta kahdeksanvuotiaasta pariisilaistytöstä kasvaa koko yläluokan ja hovimiesten himoitsema nainen, peloton henkisten ja ruumiillisten nautintojen puolustaja ja arvostettu ystävä. Ninon on myös koskettava kertomus suuresta rakkaudesta, joka voi olla täydellistä vain saavuttamattomana.

Riikka-Maria Rosenberg (s. 1977) on Helsingissä ja Janakkalassa asuva historioitsija, joka haluaa tuoda historian naiskohtaloita suuren yleisön tietoisuuteen. Hän on työskennellyt Ninon de Lenclos'n ja 1600-luvun pariisittarien parissa yli kymmenen vuoden ajan. Aiheesta on syntynyt muun muassa tohtorin väitöskirja sekä Ulla Tuomarlan kanssa toimitettu tietokirja Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648-1696.

Kirjallisuuspiiri on maksuton ja avoin kaikille. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.