Voimaannuttavaa valokuvausta

Etsitkö paikkaasi seurakunnassa? – Tulossa ”Kolme kohtaamista, kurkistus voimauttavaan valokuvaukseen”

22.9.2021 08.32

Kutsumme sinua, joka et ole vielä löytänyt paikkaasi seurakunnassa, tai joka olet yhteytesi kadottanut. Kenties kaipaat pysähtymistä syvempien asioiden äärelle, mutta koet perinteisen jumalanpalveluksen vieraaksi. Tule kokeilemaan toisenlaista tapaa olla Pyhän äärellä. Järjestämme marraskuussa iltaisin kolmen kohtaamisen sarjan, joka tarjoaa mahdollisuuden pohtia elämän pieniä ja suuria kysymyksiä voimaannuttavan valokuvaamisen keinoin. Ryhmään valitaan kahdeksan henkilöä haastattelun perusteella.

Mikä voimaannuttava valokuva?

Voimauttavassa valokuvauksessa ei kysymys varsinaisesti ole valokuvaamisesta vaan näkemisen ja katsomisen tavasta. Jokainen ihminen nähdään kauniina ja arvokkaana ja itseä katsotaan armollisin silmin.

Petra Ryynäsen työparina Kolmessa kohtaamisessa on seurakuntamme eläkkeellä oleva pastori Kimmo Hurri, jolla on pitkä kokemus Voimaannuttava valokuva -menetelmästä. Hän on suorittanut muun muassa Aalto-yliopiston kaksivuotisen Voimauttavan valokuvauksen menetelmäohjaaja -koulutuksen ja pitänyt kursseja niin Tampereen hiippakunnan alueella kuin muualla Suomessa, kerran jopa Saksassakin.
–Saksaan suunnitellun toisen koulutuksen perui korona, kuten joitakin kotimaahan suunniteltuja kursseja, Kimmo Hurri kertoo.

Voimaannuttavassa valokuvauksessa ei tarvita järjestelmäkameraa tai valokuvaamistaitoja.
–Kännykkäkameralla pärjää hyvin. Kyse on itsensä katsomisessa ja hyväksymisessä – mitä näkee kun katsoo itseään ja oppii sen hyväksymään. Tässä lyhyessä tapaamisessa kurkistetaan siihen, mitä kaikkea Voimaannuttava valokuva -menetelmä mahdollistaa, Kimmo jatkaa.

Menetelmään kuuluu, että uusien kuvien lisäksi kerätään omakuvia elämän varrelta omista albumeista ja niitä tarkastellaan pohtien, kuinka minua on katsottu elämäni eri vaiheissa. Valokuva kertoo myös mitä valokuvaushetken ympärillä tapahtui.
–Lapsuuden kuvaa katsoessa muistaa tuoksut ja tunteet, sekä sen, kuinka kuvaushetkellä ympäröivät ihmiset minua katsoivat, Kimmo pohtii.

Mitä siis tapahtui ennen valokuvan ottamista ja sen aikana. Jos kokemus oli positiivinen siitä saa itsetuntoa ja voimaa. Menetelmä voi nostaa esiin myös kipuja. Niitä on kaikilla ja on harvinaista, että mitään negatiivista ei nousisi esiin. Voimaannuttava valokuvaus ei kuitenkaan ole terapiaa, jossa käsiteltäisiin suuria kipuja menneisyydestä.

Kohtaamiset Turengin kirkossa

• ke 6.10. klo 17.30-20.30
  • ke 13.10. klo 17.30-20.30
  • la 23.10. klo 13-16

Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja pastori Petra Ryynäseltä, puh. 044 7656961.