Jukka Salmisen yhtye Pyhän Laurin kirkossa

Adventus domini -joulukonsertista suora lähetys Youtubessa

2.12.2020 13.50

Istahda kotonasi hetkeksi kuuntelemaan ja unohda virukset ja arjen kiireet. Janakkalan seurakunnan järjestämään Adventus domini -konserttiin voi maksutta osallistua Youtubessa torstaina 3.12. klo 18.30 https://www.youtube.com/watch?v=sMeNsOfdO_E&feature=youtu.be.

Konsertista jää myös tallenne katsottavaksi myöhemmin. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Pyhän Laurin kirkosta ilman paikalla olevaa yleisöä.

Jukka Salminen & soitinyhtyeessä soittavat Jukka Salminen, laulu, kitara, koskettimet, Terho Asikainen, viulu, mandoliini, Timo Sollo, lyömäsoittimet ja Pekka Riikonen, basso.

Jukka Salmisen uusi äänite Adventus Domini on raikas, koskettava, syvällinen, hymyilevä, kaipaava ja toivoa hengittävä. Se on kokoelma uusia lauluja joukossaan muutama tuttukin joululaulu Salmisen tuotannosta. Äänitteellä heijastuu lämmin yhteistyö muusikkojen Minna ja Jussi Pyysalon kanssa.

Salminen sai viime vuonna Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastosta sävellysapurahan joululaulusarjan tekemiseen. Näin syntyneestä kahdeksasta uudesta joululaulusta innostuneena Salmisen kustantajana aikaisemminkin toiminut Päivä Osakeyhtiö tilasi jouluäänitteen, jossa on kaiken kaikkiaan 15 kappaletta.

Hämeenlinnalainen lauluntekijä, muusikko ja opettaja Jukka Salminen on kiertänyt Suomea kitaransa kanssa jo yli kolmekymmentä vuotta. Lauluja on syntynyt jo noin 900, joista noin 650 lastenlaulua. Viime vuosien aikana on syntynyt useita lauluja aikuisille.