Joulua ei ole peruttu – tervetuloa tilaisuuksiimme

16.11.2020 13.46

Koronapandemian vuoksi olemme tehneet muutoksia perinteisiin joulun ajan tilaisuuksiimme siirtämällä tilaisuuksia ulos ja lisäämällä esimerkiksi aaton hartauksien lukumäärää.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikissa tilaisuuksissamme. Tiloissamme on käytettävissä käsidesiä ja tarjoamme myös maskin, jos omaa ei ole mukana. Terveysviranomaisten suositusten mukaisesti rajaamme väkimäärän Pyhän Laurin kirkossa noin 200 henkilöön, Tervakosken kirkossa 60 henkilöön ja Turengin kirkossa 40 henkilöön. Näin pystymme takaamaan riittävät turvavälit. Olemme erittäin pahoillamme, jos jossain tilaisuudessa tulee tilanne, että kaikki eivät pääse sisälle.

Pyydämme kiinnittämään erityishuomiota tilaisuuteen saapumiseen ja pois lähtemiseen, sillä näissä tilanteissa syntyy usein jonoja ja pakkautumista. Henkilökuntamme antaa ohjeita istumapaikan suhteen. Perheenjäsenet saavat istua lähekkäin.

Turvavälien, maskisuosituksen ja muiden ohjeiden noudattaminen on tärkeää siksi, että näin on mahdollista välttää jatkotartuntoja siinä mahdollisessa tilanteessa, että joku oireeton tartunnansaanut on mukana tilaisuudessa. Hyvin turvajärjestelyin toteutetuissa tilanteissa jatkotartunnat ovat olleet erittäin harvinaisia.

Kauneimmat joululaulut

Terveysviranomaisten suositusten mukaisesti tänä vuonna emme järjestä yhteislaulutilaisuuksia muissa sisätiloissa kuin Pyhän Laurin kirkossa. Kauneimmat joululaulut  tilaisuuksia järjestetään tänä vuonna vain seurakunnan omissa tiloissa:

• lapsiperheiden kauneimmat joululaulut ke 2.12. klo 18 Turengin seurakuntakeskuksen sisäpihalla
  • kauneimmat joululaulut pe 11.12. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa
  • kauneimmat joululaulut su 13.12. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa, tilaisuus striimataan
  • kauneimmat joululaulut ke 16.12. klo 19 Tervakosken seurakuntakeskuksen sisäpihalla
  • kauneimmat joululaulut su 20.12. klo 18 Turengin seurakuntakeskuksen sisäpihalla

Turvavälejä on noudatettava myös ulkona. Ulkona turvavälein kokoonnuttaessa maskia ei välttämättä tarvita.

Jouluaaton hartaudet

• Pyhän Laurin kirkossa klo 13 ja klo 14.30 evankeliumikuvaelma
  • Pyhän Laurin kirkossa aattohartaus klo 17 ja klo 18.30
  • Tervakoskella hartaus ulkona kirkon portailla klo 17
  • Turengissa ei hartautta (ei ollut suunnitelmassa alunperinkään)
  • Pyhän Laurin kirkossa ei yömessua

Tutustu koko adventin ja joulun ajan tapahtumiin täällä. Tapahtumalistausta päivitetään koko ajan ja se on valmis 20.11. mennessä.