Uutislistaukseen

Kanta-Hämeeseen 9.10. annettujen kokoontumissuositusten vaikutukset Janakkalan seurakunnan toimintaan

9.10.2020 13.38

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa tänään 9.10. antamassaan tiedotteessa pidättäytymistä yli 20 hengen yksityistilaisuuksista lokakuun aikana. Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa pystytään noudattamaan turvavälejä sekä noudattamaan valvotusti voimassa olevia suosituksia maskien käytöstä ja tarjoamaan mahdollisuudet käsihygienian noudattamiseen. Suosituksen mukaan tapahtumajärjestäjän on varauduttava perumaan tai keskeyttämään tilaisuus, mikäli ilmenee ettei edellä olevia koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtäviä toimia pystytä noudattamaan.

Seurakunnan järjestämät tilaisuudet jatkuvat ennallaan, ja pakollisista turvaväleistä, kasvomaskisuosituksista ja käsihygieniasta huolehditaan tarkasti, kuten tähän astikin on tehty. Tilaisuuskohtaisesti arvioidaan ja tarvittaessa perutaan tilaisuus, jos katsotaan, että turvallisuusvaatimukset eivät täyty.

Kirkoissa järjestettävissä toimituksissa eli kastetilaisuuksissa, häissä ja hautajaisissa voidaan 20 henkilön raja ylittää kunhan yleisötilaisuuksien kaltaisesti huolehditaan turvallisuudesta. Toimitusten jälkeiset juhla- ja muistotilaisuudet seurakunnan tiloissa ja muualla ovat yksityisiä juhlia, joiden turvallisuudesta vastaavat niiden järjestäjät.

THL:n ohjeiden mukaan vahvasti suosittelemme maskin käyttöä yli 15-vuotiaille kaikissa tilaisuuksissamme ja tiloissamme. Maskeja on saatavilla maksutta. Noudatamme  kaikessa toiminnassamme hyvää käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä. On myös tärkeää, ettemme osallistu tapahtumiin sairaana ei lievissäkään flunssan oireissa. Näin suojaamme yhdessä toisiamme ja etenkin riskiryhmiin kuuluvia.