Uutislistaukseen

Konsertin nimi ja ajankohta kuvana

Kokonainen festivaali jo viidettä kesää Hämeessä

21.7.2020 13.37

Naistekijöitä ja tasa-arvoa esiin nostava musiikkifestivaali kasvaa ja monipuolistaa toimintaansa ja musisoi elokuussa 2020.

Janakkalassa järjestettävä Kokonainen festivaali on nostanut viisivuotisen toimintakautensa aikana menestyksekkäästi esiin naismuusikoita, unohdettuja naissäveltäjiä ja nuoria säveltäjiä. Tapahtuman kasvaessa kansainvälisyys on otettava huomioon ja siksi Kokonainen alkaa toimia nyt myös englanniksi Musequal -nimen alla. Levottoman maailmantilanteen vuoksi festivaalin taiteelliset johtajat Linda Suolahti ja Mari Viluksela haluavat antaa jatkossa yhä suuremma äänen taidekentän
diversiteetille ja jakaa ajatuksia myös muiden samankaltaisten tekijöiden kanssa kansainvälisesti.

Konserttikauden 2020-2021 teemana on Helene Schjerfbeckin elämästä ja taiteesta inspiroitunut “Omakuva”. Koronapandemian vuoksi Kokonaisen toiminta on muutettu kesäfestivaalista konserttisarjaksi, jolloin tapahtumista saadaan nauttia ympäri vuoden.

Kauden ensimmäiset konsertit järjestetään Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 7.8. klo 13 ja klo 19.

“Helene”-konsertissa klo 13 kuullaan mm. Cecilia Damströmin uusi teos “Helene” sekä Kaija Saariahon trio jousille.

“Valoa”-konsertti klo 19 on kunnianosoitus 500-vuotiaalle Janakkalan kirkolle. Konsertissa kuullaan
mm. Amy Beachin pianokvintetto sekä kantaesitys Elisar Riddelinin sonaatista viululle ja harpulle. Esiintyjinä mm. Linda Suolahti, viulu, Mari Viluksela, alttoviulu, Markus Hohti, sello, Tiina Karakorpi, piano, Laura Hynninen, harppu.

Konserttiin myydään lippuja ovelta hintaan 15€ / 10€. Tilaisuus striimataan myös maksuttomasti suorana verkossa ja se on kuultavissa myöhemmin Yle radion kautta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anu Falck, tuottaja
kokonainen.festivaali@gmail.com
+358414341801
Kokonainen - Tasa-arvoista taidemusiikkia
www.kokonainenfestival.fi