Soittajia barokkikonsertissa Pyhän Laurin kirkossa

Janakkalan Barokki juhlistaa syyskuussa 500-vuotiasta Pyhän Laurin kirkkoa

2.6.2020 07.55

Perinteisesti kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty Janakkalan Barokki jouduttiin tänä vuonna perumaan koronapandemian takia. Kesälle suunniteltu ohjelma siirretään lähes sellaisenaan vuodella eteenpäin.

Jotta kuluvana vuonna Janakkalassa ei jäätäisi täysin vaille barokkimusiikkitapahtumaa, festivaaliorganisaatio päätti järjestää korvaavan tapahtuman Pyhän Laurin kirkon 500-vuotispäivänä 19.9.2020.

”Kirkon vihkimisen 500-vuotispäivä on hieno tilaisuus erityislaatuiselle juhlakonsertille”, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen. ”Ohjelmassa on paitsi yhtye- myös urkumusiikkia, teemalla Bach ja fuugan taide. Kirkon suuret, saksalaista barokkityyliä edustavat urut ovat Suomessa ainutlaatuiset, ja festivaali on aina rakentunut niiden ympärille.”

Juhlakonsertin jälkeen ”minifestivaali” jatkuu vielä klo 20 tunnelmallisella kamarimusiikkikonsertilla Keltaisella talolla kynttilöiden loisteessa.

Syyskuun tapahtuman järjestämisessä yleisön ja esiintyjien turvallisuus on etusijalla: järjestelyissä otetaan tarkasti huomioon viranomaisten antamat määräykset. Festivaaliorganisaatio seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja sopeuttaa järjestelyt syksyn tilanteen mukaan. Lipunmyynti tapahtumaan aloitetaan 1. elokuuta.

Janakkalan Barokin tuottaa Helsingin Barokkiorkesteri yhteistyössä Janakkalan kunnan ja Janakkalan seurakunnan kanssa.