pyhän Laurin kirkko 4.jpg

Ohjeita Pyhän Laurin kirkkoon messuun tai konfirmaatiomessuun saapuville

1.6.2020 10.10

Tervetuloa Pyhän Laurin kirkkoon!

• Pyydämme huomioimaan turvavälit myös kirkkoon saapuessa ja sieltä poistuessa. Kuulumiset vaihdetaan ulkona, ei kirkon käytävillä!
  • Älä tule sairaana jumalanpalvelukseen tai muuhun seurakunnan tilaisuuteen.
  • Desinfioi kätesi kirkkoon tullessasi desinfiointiaineella.
  • Käy istumaan väljästi niin, että turvaväli on 1-2 metriä. Samassa taloudessa asuvat voivat istua lähekkäin.
  • Konfirmaatiomessuissa virsien ja laulujen sanat heijastetaan kirkon seinälle tai voit katsoa niitä www.janakkalanseurakunta.fi etusivun linkin kautta.
  • Muissa messuissa virsikirjoja käytetään normaalisti.
  • Ehtoollisen jakajat noudattavat huolellista käsihygieniaa.
  • Ehtoolliselle jonotetaan kirkon keskikäytävää pitkin turvavälit säilyttäen. Ota muovipikari pöydältä. Ehtoollispöytä täytetään turvavälejä noudattaen. Kun pöytä on täynnä, jonossa seuraava jää odottamaan pikaripöydän luokse.
  • Ehtoollisleipä jaetaan käteesi. Leipä asetetaan maljan muotoon asetetulle kämmenellesi niin, että käsien koskettamista vältetään. Ehtoollisviiniä jaettaessa pidä pikaria kädessäsi.
  • Poistu ehtoolliselta sivukäytäviä pitkin ja laita pikari roskakoriin.
  • Nämä ohjeet koskevat myös konfirmaatioita.
  • 14.6. ja 16.8. messut striimataan eli niitä voi katsoa netin välityksellä. Muita klo 10 messuja sunnuntaisin ei striimata.