Iloitsemme kesän messuista ja rippikouluista

11.5.2020 08.39

Kun kokoontumisrajoitus kesäkuun alussa nousee 50 henkilöön, voidaan kirkon ovet avata messuja varten. Koululaisille järjestetään päiväleirejä ja rippikoulut voidaan järjestää alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

– Sunnuntaista 7.6. alkaen järjestämme Pyhän Laurin kirkossa klo 10 messun. Pyrimme siihen, että myös striimaukset jatkuvat, mutta tekninen toteutus erityisesti äänentoiston osalta on vielä ratkaisematta, kirkkoherra Pekka Riikonen kertoo.

Kirkkoon saapuville varataan mahdollisuus osallistua myös niin, että ei tule kuvatuksi. Suuren osallistujamäärän keräävät konfirmaatiomessut järjestetään erikseen, joten odotettavissa on, että kaikki sunnuntain klo 10 messuun tulijat pääsevät myös osallistumaan.

Kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia järjestetään 50 henkilön maksimimäärä huomioiden.

Varhaisnuorten kesäleirit järjestetään päiväleireinä Rantalahdessa. Kesäkuussa järjestetään kaksi maanantaista torstaihin kestävää päiväleiriä, jonne saavutaan aamulla klo 9 ja päivä päättyy klo 15. Ilmoittautuminen päiväleireille on käynnissä seurakunnan nettisivuilla.

50 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi tämän vuoden juhannusjuhla Leirikeskus Rantalahdessa joudutaan valitettavasti jättämään väliin. Myöskään saunailtoja Poukapirtillä kuin Rantalahdessa ei voida järjestää, koska mm. turvallisten etäisyyksien huomioiminen olisi mahdotonta.

Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta- juhlaviikonloppuun on tullut muutoksia. Lauantaiksi 15.8. suunnitellut 500-vuotisjuhlan aattoillan tapahtumat mukaan lukien Ida Elinan konsertti siirretään ensi vuoteen, jolloin seurakunta täyttää 590 vuotta. Sunnuntain 16.8. piispanmessu ja 500-vuotisjuhla pyritään järjestämään.
– Seuraamme koronarajoitusten kehittymistä ja tiedotamme asiasta lisää kesän mittaan. Perjantaiksi 13.8. suunnitellun, Rantalahdessa järjestettävän Koko seurakunnan kesäpäivän järjestämisestä tehdään päätös myöhemmin.

Kohtaamispaikka Ilona ja Päivätoimintakeskus Ojatupa ovat suljettuna kesän yli ja ne avattaneen syksyllä, koronapandemian tilanne huomioiden. Kunnan ja seurakunnan järjestämä ruoka-avun jako jatkuu Tervakoskella ja Turengissa. Koulujen avaamisen vuoksi jakopaikat muuttuvat. Uudet paikat ovat torstaista 14.5. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 10-11 Tervakoskella Seuratalon pääoven katos ja Turengissa kirkon ja päiväkerhotilan välinen katos. Helatorstaina 21.5. ruoka-avun jakoa ei ole.

Kaikki seurakunnan rippikoulukoulut pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan. Konfirmaatiot järjestetään suunniteltuna viikonloppuna niin, että ryhmä on jaettu kolmeen eri konfirmaatioon. Näin ollen kellonajoissa on muutosta. Osa konfirmaatioista on jo lauantaina.
– Näin pystymme järjestämään konfirmaatiot 50 hengen kokoontumisrajoitus huomioiden, Pekka Riikonen kertoo.

Seurakuntatoimiston ja taloustoimiston asiakaspalvelu, joka on nyt toiminut puhelimitse ja sähköpostilla avautuu paikan päälle saapuville asiakkaille 1.6. alkaen.

Toukokuun jumalanpalveluksiin ei vielä voi osallistua paikan päällä, vaan ne striimataan sunnuntaisin klo 10 Pyhän Laurin kirkosta ja niihin voi osallistua kotona verkon välityksellä. Lisäksi helatorstaina 21.5. klo 10 julkaistaan kansanlaulukirkkotallenne Pyhän Laurin kirkosta.