Janakkalan seurakunnan koronatiedote 7.5.2020

7.5.2020 20.14

Hallitus on linjannut, että kokoontumisrajoitus nousee 10 henkilöstä 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen. Tämä vaikuttaa toimintaamme seuraavasti:

Jumalanpalvelukset

Toukokuun jumalanpalveluksiin ei vielä voi osallistua paikan päällä, vaan ne striimataan sunnuntaisin klo 10 Pyhän Laurin kirkosta ja niihin voi osallistua kotona verkon välityksellä. Lisäksi helatorstaina 21.5. klo 10 julkaisemme kansanlaulukirkkotallenteen Pyhän Laurin kirkosta.

Sunnuntaista 7.6. alkaen järjestämme Pyhän Laurin kirkossa klo 10 messun. Pyrimme siihen, että myös striimaukset jatkuvat, mutta tekninen toteutus erityisesti äänentoiston osalta on vielä ratkaisematta. Kirkkoon saapuville varataan mahdollisuus osallistua niin, että ei tule kuvatuksi. Ehtoollisen viettoa ei kuvata.  Suuren osallistujamäärän keräävät konfirmaatiomessut järjestetään erikseen, joten odotettavissa on, että kaikki sunnuntain klo 10 messuun tulijat pääsevät myös osallistumaan.

Kasteet, vihkimiset ja hautajaiset

Kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia järjestetään 50 henkilön maksimimäärä huomioiden. Toistaiseksi papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin. Kasteita, erilaisia juhlia ja muistotilaisuuksia voidaan järjestää 1.8. alkaen Tervakosken ja Turengin seurakuntakeskuksissa. Tarinmaan seurakuntakeskus on varattu hautausmaan kesätyöntekijöiden sosiaalitilaksi koronapandemian ajaksi.

Kesän tapahtumat

Varhaisnuorten kesäleirit järjestetään päiväleireinä Rantalahdessa.

50 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi tämän vuoden juhannusjuhla Leirikeskus Rantalahdessa joudutaan valitettavasti jättämään väliin. Myöskään saunailtoja Poukapirtillä kuin Rantalahdessa ei voida järjestää, koska mm. turvallisten etäisyyksien huomioiminen olisi mahdotonta.

Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta -juhlaviikonloppu

Lauantaiksi 15.8. suunnitellut 500-vuotisjuhlan aattoillan tapahtumat mukaan lukien Ida Elinan konsertti siirretään ensi vuoteen, jolloin seurakunta täyttää 590 vuotta. Sunnuntain 16.8. piispanmessu ja 500-vuotisjuhla pyritään järjestämään. Seuraamme koronarajoitusten kehittymistä ja tiedotamme asiasta lisää kesän mittaan. Perjantaiksi 13.8. suunnitellun, Rantalahdessa järjestettävän Koko seurakunnan kesäpäivän järjestämisestä tehdään päätös kesän mittaan.

Kohtaamispaikka Ilona ja Päivätoimintakeskus Ojatupa

Ilona ja Ojatupa ovat suljettuna kesän yli ja ne avattaneen syksyllä, koronapandemian tilanne huomioiden. Kunnan ja seurakunnan järjestämä ruoka-avun jako jatkuu Tervakoskella ja Turengissa. Koulujen avaamisen vuoksi jakopaikat muuttuvat. Uudet paikat ovat torstaista 14.5. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 10-11 Tervakoskella Seuratalon pääoven katos ja Turengissa kirkon ja päiväkerhotilan välinen katos. Helatorstaina 21.5. ruoka-avun jakoa ei ole.

Muu toiminta

Iso osa toiminnastamme olisi jäänyt muutenkin kesätauolle toukokuu-kesäkuun vaihteeseen mennessä.  Viimeinen aamurukous verkon välityksellä on 27.5. Käynnistämme toiminnan taas elo-syyskuussa mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Rippikoulut ja konfirmaatiot

Kaikki rippikoululeirit pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan. Rippikoulujen vetäjät lähettävät asiasta tarkempaa tietoa kaikille sähköpostilla. Konfirmaatiot järjestetään suunniteltuna viikonloppuna niin, että ryhmä on jaettu kolmeen eri konfirmaatioon. Näin ollen kellonajoissa on muutosta. Osa konfirmaatioista on jo lauantaina. Myös konfirmaatioista rippikoululaiset saavat rippikoulun vetäjiltä tietoa. Asiasta on tiedote myös rippikoulusivustolla.

Seurakuntatoimisto ja taloustoimisto

Toimistojen asiakaspalvelu, joka on nyt toiminut puhelimitse ja sähköpostilla avautuu paikan päälle saapuville asiakkaille 1.6. alkaen.

Kokoukset

Etäkokouksista luovutaan 1.6. alkaen. Toukokuulle suunniteltu kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6. klo 18.30 Turengin kirkossa.