Janakkalan seurakunnan koronatiedote 28.5.

28.5.2020 08.07

Tässä päivityksiä 7.5. julkaistuun tiedotteesemme. Päivitetyt/uudet asiat on merkattu kursiivilla.

Jumalanpalvelukset

Toukokuun jumalanpalveluksiin ei vielä voi osallistua paikan päällä, vaan ne striimataan sunnuntaisin klo 10 Pyhän Laurin kirkosta ja niihin voi osallistua kotona verkon välityksellä.

Sunnuntaista 7.6. alkaen järjestämme Pyhän Laurin kirkossa klo 10 messun. Kirkkoon saa tulla kerralla 350 henkilöä. Striimaukset toteutetaan lähiseudun kirkoista vuorotellen ja niitä voi seurata nettisivujemme etusivun linkkien kautta. Janakkalasta messu striimataan 14.6. ja 16.8., jolloin on myös kirkon 500-vuotisjuhlamessu. Messussa saarnaa piispa Matti Repo. Kirkkoon saapuville varataan mahdollisuus osallistua niin, että ei tule kuvatuksi. Ehtoollisen viettoa ei kuvata.  Suuren osallistujamäärän keräävät konfirmaatiomessut järjestetään erikseen.

Kasteet, vihkimiset ja hautajaiset

Kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia järjestetään 350 henkilön maksimimäärä huomioiden. Toistaiseksi papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin. Kasteita ja muistotilaisuuksia voidaan järjestää 1.6. alkaen Tervakosken ja Turengin seurakuntakeskuksissa. Tarinmaan seurakuntakeskus on varattu hautausmaan kesätyöntekijöiden sosiaalitilaksi koronapandemian ajaksi.

Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat sen sijaan yksityistilaisuuksia. Niitä koskee näin ollen valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.

Kesän tapahtumat

Varhaisnuorten kesäleirit järjestetään päiväleireinä Rantalahdessa.

50 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi tämän vuoden juhannusjuhla Leirikeskus Rantalahdessa joudutaan valitettavasti jättämään väliin. Myöskään saunailtoja Poukapirtillä kuin Rantalahdessa ei voida järjestää, koska mm. turvallisten etäisyyksien huomioiminen olisi mahdotonta.

Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta -juhlaviikonloppu

Lauantaiksi 15.8. suunnitellut 500-vuotisjuhlan aattoillan tapahtumat mukaan lukien Ida Elinan konsertti siirretään ensi vuoteen, jolloin seurakunta täyttää 590 vuotta. Sunnuntain 16.8. piispanmessu ja 500-vuotisjuhla pyritään järjestämään. Seuraamme koronarajoitusten kehittymistä ja tiedotamme asiasta lisää kesän mittaan. Perjantaina 14.8. järjestetään Rantalahdessa Koko seurakunnan kesäpäivä.

Kohtaamispaikka Ilona ja Päivätoimintakeskus Ojatupa

Ilona ja Ojatupa ovat suljettuna kesän yli ja ne avattaneen syksyllä, koronapandemian tilanne huomioiden. Kunnan ja seurakunnan järjestämä ruoka-avun jako on Tervakoskella maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-11 Seuratalon pääoven katoksessa ja Turengissa tiistaisin ja torstaisin klo 10-11 kirkon ja päiväkerhotilan välisessä katoksessa. Kesätauko alkaa 18.6. jaon jälkeen.

Muu toiminta

Iso osa toiminnastamme olisi jäänyt muutenkin kesätauolle toukokuu-kesäkuun vaihteeseen mennessä.  Viimeinen aamurukous verkon välityksellä on 27.5. Käynnistämme toiminnan taas elo-syyskuussa mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Rippikoulut ja konfirmaatiot

Kaikki rippikoululeirit pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan. Rippikoulujen vetäjät lähettävät asiasta tarkempaa tietoa kaikille sähköpostilla. Konfirmaatiot järjestetään suunniteltuna viikonloppuna niin, että ryhmä on jaettu kolmeen eri konfirmaatioon. Näin ollen kellonajoissa on muutosta. Osa konfirmaatioista on jo lauantaina. Myös konfirmaatioista rippikoululaiset saavat rippikoulun vetäjiltä tietoa. Konfirmaatioihin osallistuvien määrää ei rajoitetaAsiasta on tiedote myös rippikoulusivustolla.

Seurakuntatoimisto ja taloustoimisto

Toimistojen asiakaspalvelu, joka on nyt toiminut puhelimitse ja sähköpostilla avautuu paikan päälle saapuville asiakkaille 1.6. alkaen.

Kokoukset

Etäkokouksista luovutaan 1.6. alkaen. Toukokuulle suunniteltu kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6. klo 18.30 Pyhän Laurin kirkossa.