Uutislistaukseen

Jumalanpalvelukset toimitetaan ja striimataan Pyhän Laurin kirkossa ilman läsnä olevaa seurakuntaa

17.3.2020 09.59

Suomen hallitus päätti maanantaina uusista mittavista rajoitustoimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Näin ollen Janakkalan seurakunta peruu kaikki tilaisuudet ja tapahtumat 13.4.2020 saakka. Myös kaikki jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi.

Edit 30.3. Tilaisuudet ja tapahtumat perutaan 13.5. saakka.

Sen sijaan järjestetään jumalanpalvelukset Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaisin klo 10 sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla on vain jumalanpalveluksen toimittavat seurakunnan työntekijät. Jumalanpalvelukset striimataan eli seurakuntalaiset osallistuvat niihin kotona nettisivumme etusivulle tehtävän linkin välityksellä. Huomioittehan siis, että jumalanpalveluksiin ei voi osallistua paikan päällä.

Pääsiäisen ajan striimattavista jumalanpalveluksista tiedotamme lisää myöhemmin.

Pyhän Laurin kirkko on auki sunnuntaisin klo 11-12 hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Turengin seurakuntakeskuksessa maanantaista perjantaihin klo 9-12.

Kasteet, häät ja hautajaiset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Haudalla tapahtuvaa siunaamista suositellaan. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien paikalla voi olla enintään noin 10 ihmistä. Kun hautaansiunaamistilaisuudet ovat nyt näin pieniä, voivat omaiset harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin.

Muokattu 19.3. Piispat ovat tarkentaneet 16.3. seurakunnille antamaansa ohjetta. Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Siunaustilaisuudessa tulee kirkossa ja/tai haudalla kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä esimerkiksi niin, että osallistujat ovat kirkossa ja haudalla riittävän etäällä toisistaan. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua tilaisuuteen.

Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse tai sähköpostitse arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-15. Seurakunnan työntekijät tavoittaa pääsääntöisesti puhelimitse. Puhelinnumerot löytyvät mm. nettisivulta.  Suuri osa seurakunnan työntekijöistä on siirtynyt etätöihin poikkeusajaksi.

Lisätietoja asiasta antaa kirkkoherra Pekka Riikonen, puh. 044 7656 960, pekka.riikonen@evl.fi