Lohtuhuivi-illat jatkuvat Turengissa - nyt tehdään myös surusukkia

30.12.2019 13.20

Valmiita lohtuhuiveja kauniisti vyötettynä.

Janakkalan seurakunta järjestämät lohtuhuivi-illat jatkuvat aina kuun 1. arkitiistaina klo 17-19 Turengin seurakuntakeskuksessa.

Ajatuksena on, että kun puoliso kuolee, ihminen jää yksin. Seurakunta voi antaa leskelle vapaaehtoistyönä neulotun lohtuhuivin tuomaan lämpöä surun keskelle.

Lohtuhuivi-illoissa huiveja neulotaan yhdessä. Neulojat voivat osallistua yhteen tai useampaan iltaan. Tilaisuuksissa on saatavilla neuleohjeita ja lahjoituslankoja sekä opastusta. Huiveja voi myös neuloa omalla mallilla, omista langoista ja vaikka aloittaa jo kotona.

–Otathan kuitenkin omat puikot (koko 3,5-5 mm) mukaan, illoissa mukana oleva diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen muistuttaa.

Lohtuhuivien lisäksi voi leskille neuloa nyt myös surusukkia. Erityisesti miesten kokoa olevia tarvitaan.

Seurakunta ottaa mielellään vastaan myös omatoimisesti neulottuja lohtuhuiveja ja surusukkia. Niihin voi käyttää omaa ohjetta ja lankoja tai kysyä ohjetta ja lahjoituslankoja Lotta Törmäseltä. Valmiit huivit ja sukat voi toimittaa Törmäselle tai Turengin seurakuntatoimistoon.

Lohtuhuivi-illat 7.1., 4.2., 3.3. ja 7.4. klo 17-19 Turengin seurakuntakeskuksessa

Lisätietoja asiasta antaa Lotta Törmänen, puh. 044 7656 982, lotta.tormanen@evl.fi.