Uutislistaukseen

Pétur Sakari konsertoi 29.8. Pyhän Laurin kirkossa

Pétur Sakarin urkukonsertti Pyhän Laurin kirkossa

19.8.2019 17.38 Kuva: Kristian Saarinen

Janakkalan seurakunta järjestää keskiviikkona 28.8. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa urkukonsertin, jossa esiintyy Pohjois-Euroopan johtaviin konserttiurkureihin lukeutuva Pétur Sakari. 

Konsertin ohjelma maksaa 10 euroa.

Sakarin rajoja rikkova ja luova urkutaide puhuttelee niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin suuryleisöjä. Hän on opiskellut urkujensoittoa Suomessa Tuomas Karjalaisen ja Kalevi Kiviniemen johdolla sekä Pariisissa Thierry Escaichin ja Vincent Warnierin johdolla.

Ranskassa opiskellessaan Sakaria mentoroi Daniel Roth. Sibelius-Akatemiassa Sakari opiskelee kansanmusiikkia. Pétur Sakari debytoi Pariisin Notre Dame -katedraalissa vuonna 2017 Olivier Latryn kutsumana ja Pietarin Mariinski-teatterissa vuonna 2018. Hänet on valittu vuoden nuoreksi taitelijaksi Turun Tuomiokirkossa (2010), Pori Organissa (2010), Lahden kansainvälisellä urkuviikolla (2009) sekä Turun urkujuhlilla (2006). Sakari on soittanut monien suomalaisorkestereiden kanssa (mm. Radion Sinfoniaorkesteri ja Sinfonia Lahti) ja työskennellyt myös Soile Isokosken, Jorma Hynnisen ja Ville Rusasen kanssa. Vuonna 2016 Pétur Sakari ja Jorma Uotinen tekivät yhteisen projektin, jossa yhdistettiin sinfonista urkumusiikkia, runoutta ja modernia tanssia.

Sakari on soittanut kansainvälisillä urkufestivaaleilla muun muassa Stuttgartissa ja Reykjavikissa, Katedraali Soi! -festivaalilla Suomessa sekä kahdentoista konsertin kiertueella Saksassa vuonna 2011. Sakari on mukana Helsingin Musiikkitalon urkujen suunnittelu- ja asiantuntijatyöryhmässä Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin edustajajäsenenä.

Pétur Sakarin palkittuja urkulevytyksiä ovat French Organ Music vuodelta 2013 (BIS Records), The Most Beautiful Adagios vuodelta 2011 (Sony Classical) sekä Première vuodelta 2010 (Fuga). Sakari solmi levysopimuksen BIS Recordsin kanssa vuonna 2013. Tällä hetkellä Sakari työstää uutta César Franckin ja Louis Viernen urkuteosten kokonaislevytystä, joka äänitetään Ranskassa.

Lisätietoja konsertista antaa kanttori Heljä Linna, puh. 044 7656 968.