Janakkalassa neulotaan lohtuhuiveja yhdessä

27.5.2019 12.37

Seija Puusaaren neulomia lohtuhuiveja

Janakkalassa on lauantaina 8.6. järjestettävänä kansainvälisenä Knit in Public Day:nä eli Neulotaan julkisesti -päivänä kaksi tilaisuutta, joissa neulotaan lohtuhuiveja. Tervakosken Coconutin edustalla puikot heiluvat klo 10-14 ja Turengin seurakuntakeskuksen sisäpihalla klo 13-16. Tilaisuuksissa on mehutarjoilu ja halutessaan osallistujat voivat ottaa mukaan omat eväät. Coconutin tapahtumaan voi neuloja tuoda myös oman tuolin.

Seurakunta voi antaa leskelle vapaaehtoistyönä neulotun lohtuhuivin tuomaan lämpöä surun keskelle. Idea lohtuhuiveista sai alkunsa, kun Tampereen Pyynikin alueen pappi Minnamaria Tammisalo keksi kietoa sellaisen lesken hartioille muistotilaisuudessa ja kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa. Nyt lohtuhuiveja neulotaan jo kymmenissä seurakunnissa eri puolilla Suomea, myös Janakkalassa.

–Huiveja tarvitaan sekä naisille että miehille. Lohtuhuiviin ei ole tiettyä mallia tai lankaa ja kukin neuloo omalla tyylillään, Janakkalan seurakunnan diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen kertoo.

KIP-päivän tilaisuuksissa on saatavilla lohtuhuiveihin neuleohjeita ja lahjoituslankoja sekä opastusta. Lohtuhuivin voi myös tehdä omalla mallilla, omista langoista ja vaikka aloittaa kotona.  Joka tapauksessa omat koon 3,5-5 mm puikot pitää olla mukana. Tilaisuuteen voi tuoda myös valmiita lohtuhuiveja, joita vastaanotetaan myös Turengin seurakuntatoimistossa. Lohtuhuivien omatoimisesta tekemisestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Lotta Törmäseen (3.6. alkaen).

lisätietoja:

• diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen puh. 044 7656 982 (lomalla 3.6. saakka)
  • neuloja Seija Puusaari puh.  040 7595 669