Vapaaehtoistyön foorumi kokoaa vapaaehtoiset yhteen

14.1.2019 11.24

Vapaaehtoiset valmistamassa Tervakosken maanantaipuuroa. Vapaaehtoiset valmistamassa Tervakosken maanantaipuuroa.

Seurakunta järjestää lauantaina 26.1. klo 9-15.30 Leirikeskus Rantalahdessa Vapaaehtoistyön foorumin.

Foorumin tavoitteena on rekrytoida lisää vapaaehtoisia, luoda järjestystä vapaaehtoistyön koordinointiin ja tuoda nykyisten vapaaehtoistoiminnassa olevien näkemyksiä ja mielipiteitä esiin.

-Vapaaehtoisten työpanos on meille tärkeä ja haluamme osoittaa vapaaehtoisille, että arvostamme heitä. Ajatuksena on tehdä vapaaehtoistyön foorumista vuosittainen tapahtuma, pastori Henri Koskinen pohtii.

Päivän ohjelmassa on mm. työpajoja ja keskustelua vapaaehtoistyöstä. Päivä alkaa aamupalalla ja päivän mittaan tarjotaan lounas ja iltapäiväkahvit.

Mukana on seurakunnan väen lisäksi Riikka Riipinen, Vilma Sylvelin ja Ville Tormulainen, jotka opiskelevat Hämeen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajiksi ja tekevät opinnäytetyönsä Janakkalan seurakunnan vapaaehtoistyöstä. Opinnäytetyö koostuu mm. vapaaehtoistyön rakenteen luomisesta, foorumin työpajojen järjestämisestä ja niiden ohjauksesta sekä vapaaehtoistyön tietopankin kokoamisesta. Työ on alkuvaiheessa ja se muotoutuu opinnäytetyöprosessin edetessä kevään kuluessa.

-Aihe on mielenkiintoinen, koska vapaaehtoistyö liittyy olennaisesti myös sosiaali- ja terveydenhoitoalaan. Vapaaehtoiset ovat merkittävä ja tärkeä toimijaryhmä ja voimavara, opiskelijat miettivät.

Sinustako vapaaehtoinen?

Tällä hetkellä seurakunnan eri toiminnoissa on mukana useita kymmeniä vapaaehtoisia. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan hyvin monipuolisiin tehtäviin ja kaikki ideat vapaaehtoisena toimimisesta otetaan seurakunnassa ilolla vartaan.

-Rantalahden tilaisuus tarkoitettu kaikille jo nyt vapaaehtoisena toimiville sekä vapaaehtoiseksi ryhtymistä harkitseville. Tämä on mahtava tilaisuus tulla tutustumaan asiaan. Tilaisuudessa ei kuitenkaan tarvitse vielä sitoutua mihinkään, Henri Koskinen kertoo.

Foorumiin on ennakkoilmoittautuminen tiistaihin 22.1. klo 12 mennessä Turengin srk-toimistossa (puh. 03 656 950) ja netissä www.janakkalanseurakunta.fi/ilmoittautuminen. Lisäksi Tervakosken seurakuntakeskuksessa ja Ojatuvalla on niissä tapahtuvan toiminnan aikana ilmoittautumislomakkeita ja palautuslaatikko.

Ne vapaaehtoisuudesta kiinnostuneet, jotka eivät pääse osallistumaan foorumiin, voivat ottaa yhteyttä pastori Henri Koskiseen, joka antaa myös lisätietoja tilaisuudesta (puh. 044 7656 963, henri.koskinen@evl.fi).

Vapaaehtoistyön foorumi

26.1. klo 9-15.30 Leirikeskus Rantalahdessa