Piispantarkastusprosessi alkaa

10.1.2019 10.55

piispa Matti Repo piispa Matti Repo

Piispa Matti Repo osallistuu seurakuntalaisten kanssa messuun sunnuntaina 20.1. klo 10 Pyhän Laurin kirkossa. Tuolloin vietetään myös kirkkovaltuutettujen kirkkopyhää.

Messun jälkeen on Turengin seurakuntakeskuksessa vuoden kestävän piispantarkastusprosessin aloitustilaisuus, jossa pohditaan seurakunnan tulevaisuuden näkymiä. Tarjolla on lounas ja tilaisuus on kaikille seurakuntalaisille avoin.

Tarkastusvuoden aikana seurakunnassa tehdään hallinnon tarkastus, joka kattaa seurakunnan kirkonkirjat, arkiston, hallinnon, omaisuuden ja rahastot.  Tarkastusprosessiin kuuluu myös strategian päivittäminen ja itsearviointi.

Itsearviointi on konsultin tukema ja ohjaama prosessi seurakunnan työyhteisölle ja luottamushenkilöille. Seurakunta arvioi itse, minkä kysymysten äärellä heidän juuri nyt olisi hyvä työskennellä sekä pysähtyy pohtimaan sitä, missä he työyhteisönä ja seurakuntana juuri nyt ovat. Piispantarkastus huipentuu tammikuussa 2020 piispan vierailuun eli visitaatioon seurakunnassa. Tuolloin järjestetään myös piispan messu, joka on seurakunnan yhteinen juhla.

Eurolla kirkkoon! –kuljetus 20.1.:
Lähtö Turengin linja-autoasemalta klo 9, Kiipula, Leppäkoski 9.15, Tervakosken linja-autoasema klo 9.30, Kirkkotie, 130-tie, Hakoistentie, Pyhän Laurin kirkko 9.50. Messun jälkeen paluukuljetus, reitti toisinpäin.

Lisäksi yhteiskuljetus kirkolta Turengin seurakuntakeskukseen ja tilaisuuden jälkeen osallistujien kotiosoitteisiin.