Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt (päiv. 19.9.)

17.9.2018 18.37

Janakkalan seurakunnan kirkkovaltuustoon pyrkii 51 ehdokasta viideltä valitsijayhdistyksen listalta. Valitsijayhdistykset ovat Janakkalan Kokoomusväki, Kirkkodemarit, Kirkko keskellä kylää, Peruskristityt sekä Seurakuntaväki. Ehdokkaita on merkittävästi vähemmän kuin  edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten, jolloin ehdokkaita oli 71.

Henkilöiden vaihtuvuus tulee vaalien myötä olemaan joka tapauksessa suuri, sillä nykyisistä 27 kirkkovaltuutetusta ehdolla on vain 12 ja nykyisistä kirkkoneuvoston jäsenistä kaksi. Vaalien nuorimmat ehdokkaat ovat molemmat 18-vuotiaita ja vanhin 79-vuotias. Ehdokkaiden keski-ikä on 53 vuotta. Ehdokkaiden sukupuolet jakautuvat varsin tasaisesti, sillä naisia on 26 ja miehiä 25.

Viralliset ehdokaslistojen yhdistelmät äänestysnumeroineen julkistetaan lokakuussa ja vaalit käydään marraskuussa. Janakkalassa järjestetään ennakkoäänestys ti 6.11. - la 10.11 klo 9-18 Turengin seurakuntakeskuksen seurakuntatoimistossa, ti 6.11. klo 9-12 ja to 8.11. klo 17-19 Tervakosken seurakuntakeskuksessa, ke 7.11. klo 9-11 Turengin yhteiskoulussa ja ke 7.11. klo 12.15-14.15 Tervakosken yhteiskoulussa. Äänestäjien on hyvä huomioida, että näiden lisäksi ennakkoon voi äänestää minkä tahansa seurakunnan järjestämässä ennakkoäänestyksessä esimerkiksi ostoskeskuksessa tai oman työpaikan läheisyydessä.

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut voi äänestää myös kotona, mistä hänen tai hänen valitsemansa henkilön on ilmoitettava kirjallisesti tai puhelimitse seurakuntatoimistoon viimeistään 2.11.2018 ennen kello 16.00. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös omaishoidon tuesta annetussa laissa tarkoitettu omaishoitaja. Kotiäänestykseen ilmoittautumislomakkeita on saatavana seurakuntatoimistosta ja vaalien verkkosivuilta seurakuntavaalit.fi.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. klo 11-20 ja tuolloin äänestetään Tarinmaan seurakuntatalolla.

Ehdokkaat ovat:

Leppänen Leena
Särkimäki Lasse
Tamminen Kalevi

Kirkko keskellä kylää (12)

Eerola Pirkko
Jauhiainen Juha