Hautausmaan syystiedote 2018

4.9.2018 11.02

Hautausmaan väki tiedottaa ajankohtaisista asioista:

Seurakunnan istuttamien kesäkukkien hoitokausi päättyy syyskuun lopussa, jolloin kukat viimeistään poistetaan haudoilta. 

Mahdolliset syyskukat, havut ja muut koristusmateriaalit on hyvä istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikallaan myös syksyn tuulissa. 

Kasteluvesi katkaistaan hautausmaalta ennen yöpakkasia. Vettä on saatavilla ruumissuojan seinustalla olevasta vesipisteestä ympäri vuoden. 

Hautalyhtyjä saa säilyttää haudoilla 1.9.-31.5. välisenä aikana. Seurakunta on kesäkuun alussa kerännyt haudoille jääneet lyhdyt pois työturvallisuussyistä. Lyhdyt sijaitsevat hautausmaan teknistä tilaa ympäröivän aidan vieressä, rakennuk-sen eteläpuolella. Tekninen tila sijaitsee metsän reunassa hautausmaan takana, lähellä parkkipaikkaa, jolle ajetaan hautausmaan Turengin puoleisesta risteyksestä. 
Lyhdyt on noudettavissa Pyhäinpäivään saakka, jonka jälkeen ne laitetaan metallikeräykseen. 

Haudoille tuotavat kynttilät on hyvä käydä siistimässä pois haudoilta niiden palamisen jälkeen. Hautausmaalla on omat jäteastiat bio- ja sekajätteelle. Huomioittehan, että led-kynttilät ovat ongelmajätettä, jolle hautausmaalla ei ole keräyspistettä. 

Autolla ajo hautausmaalla on kielletty. Jos ajaminen on välttämätöntä, siihen pitää kysyä etukäteen lupa seurakuntapuutarhurilta. 

Lisätietoja hautausmaahan liittyvistä asioista antaa 
seurakuntapuutarhuri Piia Suonpää, puh. 044 7656 996, piia.suonpaa@evl.fi.

« Uutislistaukseen