Hautausmaakävelyt jatkuvat elokuussa

30.7.2018 08.00

Ilmakuva Janakkalan hautausmaalta, kuvaaja Jarmo Jokinen

Janakkalan seurakunta järjestää keskiviikkona 8.8. klo 18 hautausmaakävelyn Pyhän Laurin kirkolla.

Kävelyn aluksi kokoonnutaan kirkon pääovelle. Oppaana toimii Janakkalan entinen kirkkoherra, rovasti Timo Komulainen. Mukana on myös Janakkalan seurakunnan entinen seurakuntapastori Miikka Anttila, joka työskentelee nykyään Hattulan seurakunnassa, mutta asuu edelleen Janakkalassa. Uutuutena Anttila tuo tilaisuuteen pieniä musiikin pätkiä. Illan teemana on Hautausmaa muutoksen näkökulmasta.

Hautausmaakävelyitä on järjestetty kerran tai kaksi kesässä vuodesta 2002 alkaen lähestulkoon joka vuosi. Oppaana on toiminut Liisa Krupinin, jonka valtavaan paikallistietämykseen pohjautuen on kuultu tarinoita muun muassa vuoden 2008 teeman mukaisesti kotiseutuihmisistä, kunnallismiehistä ja tehtailijoista ja vuoden 2010 teeman mukaisesti sekalaisesta seurakunnasta.

Timo Komulainen toimi Liisa Krupininin opasparina vuosina 2002-2009. Seurakunnan pitkäaikaisena kirkkoherrana ja historian harrastajana hänellä on monipuolista tietoa paikkakunnan ihmisistä ja asioista.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Opastuksen kuuluvuuden suurellekin kuulijajoukolle takaa tilaisuutta varten järjestetty äänentoisto. Hautausmaakävelyn päätteeksi on kirkossa hartaushetki.