Uutislistaukseen

Hautausmaa

Hautausmaan kevättiedote 2018

23.3.2018 10.43

Hautalyhtyjä saa säilyttää haudoilla 1.9.-31.5. välisenä aikana. Toukokuun loppuun mennessä pitää myös poistaa kaikki muutkin talvikoristeet, joita halutaan käyttää uudelleen syksyn tullen. Kesäkuussa seurakunta kerää haudoille jääneet lyhdyt pois työturvallisuussyistä. 
 

Huomioittehan myös, että hautakivien takana ei saa säilyttää mitään ja maljakot pitää säilyttää haudan kukkapenkissä. Seurakunta ei vastaa haudalle tuoduista lyhdyistä, koriste-esineistä tms. Seurakunnalla on oikeus poistaa haudan taakse tai muualle hauta-alueen ulkopuolelle jätetyt lyhdyt, koriste-esineet, työkalut tms.

Kasteluvesi kytketään käyttöön roudan sulamisen jälkeen, yleensä äitienpäivään mennessä.  Vettä on saatavilla ruumissuojan seinustalla olevasta vesipisteestä ympäri vuoden. 

Haudanhoitoa koskevat hoitosopimukset pitää tehdä viimeistään 21.6.2018. 

Haudoille omatoimisesti istutetut kevätkukat poistetaan seurakunnan hoidossa olevilta haudoilta kesäkukkien istutuksen yhteydessä. Jos omaiset haluavat ottaa kevätkukat talteen, pitää ne noutaa haudoilta viimeistään viikolla 23. 

Seurakunnan istuttamien kesäkukkien hoitokausi päättyy syyskuun lopussa, jolloin kukat viimeistään poistetaan haudoilta.

Kukkapenkkien reunustaminen, esim. luonnonkivillä, on kielletty, koska kivet haittaavat nurmikon hoitotöitä ja saattavat rikkoa koneen tai teristä singotessaan vahingoittaa hautakiviä. Seurakunnalla on oikeus poistaa ilman lupaa asennetut reunukset. 

Seurakunta ei aloita haudan hoitoa, jos hautamuistomerkki on vinossa ja aiheuttaa vaaraa työntekijöille. Hautamuistomerkin kunnossapito on aina haudan haltijan tai  omaisten vastuulla. Hautakivi suoristetaan suoristamalla aluskivi. Aluskiven ja hautakiven väliin ei saa laittaa kiiloja.

Seurakunnalle on syksyllä 2017 palautunut muutamia hautoja. Niiden hautamuistomerkit voivat omaiset hakea pois 16.9.2018 mennessä.

Lisätietoja hautausmaahan liittyvistä asioista antaa 
seurakuntapuutarhuri Piia Suonpää, puh. 044 7656 996, piia.suonpaa@evl.fi.