Uutislistaukseen

Yhdeksänvuotias Kokonainen-festivaali järjestetään Janakkalassa viimeistä kertaa 31.7.-4.8.2024

Kaikki suunnittelijat

Hämeenlinnassa ja Janakkalassa vuodesta 2016 järjestetty Kokonainen-festivaali kuullaan tänä vuonna viimeistä kertaa Janakkalassa. Festivaalin teemana on Verkosto ja sen tapahtumia on kutsuttu suunnittelemaan kansainvälisesti menestyneet taiteilijat beatboxaaja-säveltäjä Venla Ilona Blom, käyrätorvisti Tanja Nisonen, jazzlauluyhtye Signe, kapellimestari-viulisti Elisar Riddelin, alttoviulisti Mari Viluksela sekä festivaalin residenssisäveltäjä, Hollannissa asuva Rouzbeh Rafie. Tapahtumia järjestetään uudessa Turengin koulukeskus Välkyssä sekä Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa Tarinmaalla.

Yhdistys on vuosia ollut helsinkiläinen ja toiminta painottuu jatkossa pääkaupunkiseudulle. Yksittäisiä konsertteja Hämeeseen on suunnitteilla jatkossa.

Vuoden 2024 festivaali on täynnä uutuuksia:

• Torstaina 1.8. kuullaan uutta musiikkia Emma-palkitun Venla Ilona Blomin tuoreimmalta soololevyltä
  • Lauantaina 3.8. iltakonsertti sisältää jopa kaksi uuden musiikin kantaesitystä, kun ensiesityksensä saavat niin Rouzbeh Rafien kuin Teosto-palkitun Minna Leinosen laulusarjat
  • Kuten aina, kaikissa festivaalin tapahtumissa kuullaan monia Suomen ensiesityksiä nais- ja vähemmistösäveltäjien teoksista

Etkokonsertti
31.7. klo 15
Turengin kauppakeskus
vapaa pääsy

Avajaiskonsertti
31.7. klo 19

Venla Ilona Blom
1.8. klo 19