Uutislistaukseen

Kukka yksinäiselle vanhukselle -kampanja

Kuvituskuva, joulutähti

Välittämisen päivänä 24.11. alkaa Janakkalan seurakunnan, Janakkalan kotihoidon ja paikallisten kukkakauppojen yhteinen Kukka yksinäiselle vanhukselle -kampanja.

Osta 24.11.-10.12. Tervakosken kukkakaupasta, Turengin Kukasta tai Kukkatalo Petri Kouhialta kukka. Kampanja-ajan lopuksi seurakunta toimittaa kukat Janakkalan kotihoidolle, joka vie kukat vanhuksille. Toiveena on, että kukat olisivat myrkyttömiä ja ei-allergisoivia.

Välittämisen päivä on Valli ry:n vuosittainen tapahtuma- ja teemapäivä, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa kaikenikäisiä ihmisiä välittämään toisistaan ja etenkin ikäihmisistä arjessa.

Jokainen meistä voi olla iäkkäälle ihmiselle ainoa kontakti päivän tai koko viikon aikana. Sillä, mitä kohdatessa tapahtuu, on merkitystä. Kuuntelemalla ja auttamalla voimme osoittaa, että välitämme. Voimme luoda toiveikkuutta ja hyvää mieltä ystävällisillä sanoilla tai aivan pienilläkin teoilla. Voimme tuoda täysin vieraallekin ihmiselle hyvän mielen ja kokemuksen huomatuksi ja kohdatuksi tulemisesta.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry on vuonna 1953 perustettu valtakunnallinen vanhustyötä tekevä asiantuntijajärjestö.

Ritva Voivala
Ritva Voivala
diakoniatyöntekijä

Työskentelen Janakkalan seurakunnassa vanhustyön kolmivuotisessa kehittämisprojektissa 2023-2025.

Projektin tavoitteena on: 

  • Vanhusten kohtaaminen
  • Vanhusten yksinäisyyden vähentäminen
  • Vanhuksien hyvinvointia lisäävän vapaaehtoistyön kehittäminen ja koordinointi
  • Vanhusten hengellisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen
  • Yhteydenpito ja yhteistyö paikkakunnan vanhustyöhön liittyvien toimijoiden kanssa, mukaan lukien järjestöt ja yhdistykset

Onko sinulla kehitysideoita?
Tehdäänkö yhteistyötä?
Ollaan yhteyksissä!

24.11.2023 13.58