Janakkalan sankarihautausmaille Kaatuneiden muistosäätiön tietolaatat

Janakkalan sankarihautausmaille Tarinmaalle ja Tervakoskelle on saatu Kaatuneiden muistosäätiöltä yhtenäiset tietolaatat. Tietolaatat asennetaan paikalleen niin, että niihin voi tutustua kaatuneitten muistopäivän seppeleenlaskutilaisuuksissa sunnuntaina 21.5. Tarinmaalla klo 11.15 ja Tervakoskella klo 12.30.

Tarinmaan sankarihautausmaan patsas

Kaatuneitten muistopäivän messu on Pyhän Laurin kirkossa klo 10 ja Tervakosken kirkossa klo 13.

Kaatuneitten muistopäivänä muistomerkeille laskettavien seppeleiden lisäksi jokaisella sankarihaudalla on krysanteeminoksa ja pieni Suomen lippu kaatuneitten muistoa kunnioittamassa.

Uudet tietolaatat ovat osa Kaatuneiden muistosäätiön hanketta, jonka tavoitteena on tietolaatan pystyttäminen mahdollisimman monelle sankarihautausmaalle. Tietolaatassa on tieto sankarihautausmaan perustamisvuodesta, sankarivainajien lukumäärä, muistomerkin suunnittelija sekä paljastamisvuosi. Lisäksi tarkoituksena on parantaa paikallisesti tietämystä sankarihautausmaista nykyisille sekä tuleville sukupolville.

Sankarihautausmaita on Suomessa yhteensä noin 630, joista evankelisluterilaisen kirkon vastuulla on noin 620, ortodoksisen kirkon vastuulla seitsemän ja juutalaisen seurakunnan vastuulla yksi. Lisäksi kaatuneita on haudattu luovutetuilla alueilla sijaitseville kenttähautausmaille seitsemään eri paikkaan.

17.5.2023 13.32