Toivoa naisille Hanna-työn piiri etsii lisää uusia osallistujia

Hannapiiri.png

Janakkalan seurakunnassa Toivoa naisille Hanna-työn piirin kokoontumiset alkoivat Turengin kirkossa Hanna-piirin nimellä 27.1. 2014 silloisen lähetyssihteerin Kaija Martinin ja vapaaehtoisen Kaija-Leena Piiparin johdolla. Myöhemmin piirin nimi muutettiin paremmin toimintaa kuvaavaksi Toivoa naisille Hanna-työn piiriksi.

–Meitä on ollut koolla viidestä kymmeneen henkilöä. Kokoonnumme kuukauden viimeisenä maanantaina elokuusta marraskuuhun sekä tammikuusta toukokuuhun klo 17.30 puolentoista tunnin ajan iltateen, Raamatun sanan, laulun, keskinäisen jakamisen ja rukouksen pariin, piirinvetäjänä viime vuodet toiminut Tarja Saranen kertoo.
Iltateen lomassa jokainen voi lahjoittaa haluamansa summan Toivoa naisille työn Kyproksella tehtäviin radio-ohjelmiin.

–Kuluneen kahdeksan vuoden aikana olemme osallistuneet mahdollisuuksien mukaan lähialueilla järjestettyihin Toivoa naisille -tapahtumiin sekä Sanansaattajien lähetystapahtumiin ja oman seurakunnan lähetysmyyjäisiin, Saranen jatkaa.

Piirissä on ollut vapaaehtoinen vetäjä ja seurakunnan lähetys- ja aikuistyönsihteeri on ollut tukena piirin järjestelyissä. Nykyinen piirinvetäjä, Tarja Saranen, on muuttanut toiselle paikkakunnalle ja ensi vuonna piiri jatkuu seurakunnan lähetys- ja aikuistyönsihteerin toimesta. Toivoa naisille Hanna-työn piiri on kaikille avoin piiri ja toiveissa onkin, että löytyisi uusia naisia rukoilemaan, kuuntelemaan, oppimaan, kasvamaan ja jakamaan toivoa.

Kansainvälinen Toivoa naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailman voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Saman rukouksen rukoilee noin 100 000 naista eri puolilla maailmaa. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa. Työhön liittyvät myös Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Puolet ohjelma-ajasta on käytännön neuvoja, toinen puoli kristillistä sisältöä.

Toivoa naisille -työ rantautui Suomeen vuonna 2000 osaksi Medialähetys Sanansaattajien työtä. Sen lisäksi, että toiminnan tarkoitus on viedä toivoa kaukana oleville naisille, rukousryhmät ovat kohtaamisen paikkoja täällä lähellä. Suomessa toimii 111 rukousryhmää (joulukuu 2021), ja ne kokontuvat 1-2 kertaa kuukaudessa rukoilemaan rukouskalenterin mukaan. Ryhmät ovat vaikuttavia jakamisen ja kohtaamisen paikkoja, joissa kannetaan omia tilanteita ja maailman naisia Taivaan Isän suureen syliin.

24.11.2022 09.01