Uutislistaukseen

Kymmenvuotinen perinne - Leijonat havuttivat sankarihaudat talviasuun

Havutus, kuva  2.jpg

Lauantaina 22.10. Janakkalan lionsklubit Lions Club Janakkala/Turenki ja Lions Club Janakkala/Idat ahkeroivat Janakkalan sankarihaudoilla havuttamalla haudat siistiin asuun talven varalta. Myös Tervakosken sankarihaudat tulivat kuntoon Lions Club Tervakosken toimesta. Lions Club Janakkala Turengin leijona-aktiivi Risto Ojala sai noin kymmenen vuotta sitten Janakkalan Sotaorvoilta pyynnön tästä hyväntekeväisyysteosta. Idea sai heti hyvän vastaanoton ja siitä lähtien tämä syksyinen aktiviteetti on ollut klubien ohjelmassa. Kiitosta on tullut monelta suunnalta tästä isänmaallisesta teosta. Janakkalan seurakunnallakin on ollut hyvin myönteinen kanta leijonien aktiviteettiin.

Aktiviteeteissä on ollut iso joukko tekijöitä, joten havujen hankkiminen ja hautojen siistiminen on sujunut mutkattomasti. Aina on myös löytynyt kiitettävästi avuliaita metsänomistajia, joiden metsistä havut on saatu vuosittain kerätyksi. Vapaan isänmaan arvostus on tänäkin päivänä korkealla. Tulevana itsenäisyyspäivänä leijonat sytyttävät roihupadat maanpuolustajien patsaalle. Itsenäisyytemme turvaajia muistetaan myös kansallisena veteraanipäivänä seppeleen laskulla.

Teksti ja kuvat: Juhani Törmä

Leijonat jatkavat edelleen sankarihautojen havutusperinnettä. Haudat saatiin nopeasti talvikuntoon toimeliaalla ryhmällä.

28.10.2022 09.25