Kuva kyseisestä kerrostalosta

Janakkalan seurakunta myy Tervakosken vuokrakerrostalon

19.5.2022 15.30

Janakkalan seurakunta ja kiinteistöstä osuuden omistava Hilda Pauliina Säätiö myyvät Tervakoskella sijaitsevan Kiinteistö Oy Pesäkolon Petri Yrjö-Koskisen Y-K Oy Finlandille. Janakkalan kirkkoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan tiistaina 17.5.2022.

Kiinteistöyhtiöstä tuli alkuvuodesta seurakunnalle kyselyitä, jolloin kirkkoneuvosto ja säätiön hallitus päättivät käynnistää myyntineuvottelut Isännöitsijätoimisto Pohjola Oy:n kautta, joka kartoitti alueen kiinteistösijoittajien mielenkiintoa yhtiön osakekannan ostoon.

Viime aikojen kustannustason nousun ja tulevien remonttien myötä Pesäkolon omistus olisi jatkossa seurakunnalle yhä enemmän tappiollista. Näin ollen seurakunnalla ei ole taloudellista mahdollisuutta toimia kiinteistön omistajana jatkossa. Kiinteistöyhtiön 10-vuotissuunnitelmassa on muun muassa sekä katto- että putkiremontti. Seurakunnassa on myös jo vuosia sitten tehty päätös, että seurakunta ei takaa kiinteistöyhtiöiden lainoja.

Seurakunnalla ei ole myöskään kiinteistöalan ammattitaitoa.
–Keskitymme jatkossa omaan ydintoimintaamme ja ydinosaamiseemme. Haluamme myös turvata seurakunnan vakaan talouden, kirkkoherra Pekka Riikonen kertoo.

Asukkaille ei tulossa muutoksia

Pesäkolon kaupan jälkeen seurakunnan omistukseen jää ainoastaan Tarinmaan seurakuntatalon vuokra-asunnot ja viereinen vuokrattuna oleva talo. Turengissa sijaitsevat kerros- ja rivitaloyhtiöt seurakunta myi viime kesänä.

Kauppa toteutuu lähikuukausina. Asukkaille omistajan muutos ei tuo muutoksia. Nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle sellaisenaan ja uudet maksutiedot toimitetaan vuokralaisille hyvissä ajoin.

Lisätietoja vuokratalojen myynnistä antaa talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila, puh. 044 7656 956, kristel.muru-tanila@evl.fi.