Maranata on rukoussana. Maranata on rukoussana.

Kristillinen meditaatioryhmä Turengin kirkossa

21.4.2022 14.59

Meditaatio kuuluu kristilliseen traditioon ja on osa kristillistä rukouselämää. Meditaatio on sydämen rukousta, jossa päästämme irti ajatuksistamme. Mielessä vilisevät ajatukset siirretään syrjään mantraa, rukoussanaa, toistamalla. Se ei ole aluksi helppoa, mutta säännöllisten toistojen kautta rauha laskeutuu mieleen ja kehoon helpommin ja pitemmäksi aikaa. Meditaation kautta voi löytää rauhaa ja rikastuttaa hengellistä elämää.

Meditointi on hyvin lempeää. Siinä ei ole suorittamisen makua eikä sitä koskaan arvioida. Jokainen kehittyy itselleen sopivalla tavalla ja tahdissa.

Janakkalan seurakunnan kristillisen meditaation ryhmä kokoontuu maanantaisin Turengin kirkossa klo 19-20.
–Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon eikä sitoutua säännölliseen osallistumiseen. Voit tulla aina kuin sinulle sopii. Ensikertalaisenakin voit tulla mukaan milloin vaan. Saat lyhyen ohjeistuksen meditaatioon, niin pääset hyvin alkuun. Tule siis ensimmäisellä kerralla paikalle hieman aikaisemmin, ryhmän ohjaajana toimiva Jaana Hymmi kertoo.

Ryhmästä ja meditaatiosta voi kysellä tietoa myös ennakkoon lähettämällä sähköpostia Jaanalle Hymmille (jaana@me.com) tai ryhmän toiselle ohjaajalle Riitta Sandbergille (riitta.sandberg@hotmail.fi).

Ennen meditointia luetaan kristillisestä meditoinnista kertova teksti, joka virittää mielet meditaatioon. Alkurukouksen jälkeen alkaa 20 minuutin meditaatio. Sen jälkeen on loppurukous ja Isä meidän -rukous.
–Voit lähteä meditointihetkestä pois omaan tahtiin. Lopuksi on myös mahdollista jäädä hetkeksi keskustelemaan muiden meditoijien kanssa, ohjaajat kertovat.

Meditointia suositellaan jokapäiväiseksi tavaksi. Säännöllisyys on tärkeää kokemuksen syventämisen ja hyvien vaikutusten kannalta. Ryhmässä meditoimisella on säännöllistä tapaa vahvistava vaikutus. Monet kokevat myös kirkon erityisen merkitykselliseksi paikaksi meditoida.