Virpi Juppala

Virpi Juppala - uusi diakoniatyöntekijä

20.4.2022 08.32

Seurakuntamme uudeksi diakoniatyöntekijäksi on valittu Virpi Juppala. Virpi kertoo itsestään tekstissä, joka on julkaistu myös Laurin Viestissä 14.4.2022.

Maailmalla ja kotona

Olen Virpi Juppala ja aloitan toukokuussa diakoniatyöntekijänä Janakkalan seurakunnassa. Seurakunta on tullut kevään aikana jo vähän tutummaksi, kun tulin helmikuussa diakoniatyöhön viransijaiseksi. Olen kokenut oloni tervetulleeksi Janakkalassa ja seurakunnassa on lämmin ilmapiiri.

Tieni Hämeeseen on kulkenut monenlaisia polkuja ja nyt koen olevani täällä kotona. Olen kotoisin Turun saaristosta, jossa vietin varhaislapsuuteni. Turun murre kääntyi Savon murteeksi, kun muutimme vanhempieni synnyinseuduille ollessani kymmenvuotias. Savon murre onnistuu tarpeen vaatiessa edelleen, samoin kuin ne muurinpohjaletut. Lukion jälkeen muutin opiskelemaan Lähi-itään, jossa kului yksitoista vuotta, ensin musiikki- ja musiikkiterapiaopintojen parissa paikallisessa yliopistossa ja myöhemmin kansainvälisissä työtehtävissä. Elämänmeno oli toki erilaista kuin Suomessa, mutta nautin ajastani siellä kovasti. Ennen Suomeen palaamista sain viettää vuoden Englannissa sielunhoito-opintojen parissa. Sen jälkeen olen opiskellut Kirkon kansainvälisen työn koulutuksen, työskennellyt Hausjärven seurakunnassa sekä valmistunut sosionomi-diakoniksi. Asumme perheeni kanssa Hämeenlinnassa ja viime vuodet olen ollut kotiäitinä. Elämässä minulle tuovat iloa erityisesti oma perhe, läheiset, musiikki, metsäretket, lukeminen ja leipominen. Kaiken kantavana voimana on usko Jumalaan.

Kirkon diakoniatyö on palvelua Jeesuksen esimerkin mukaisesti. Jeesus olisi voinut olla mitä vaan, mutta hän valitsi olla palvelija, joka antoi henkensä ristillä jokaisen meidän puolesta. Sinun ihmisarvosi on mittaamaton riippumatta siitä, mitä elämääsi kuuluu juuri nyt. Olen täällä sinua varten, joka tarvitset kuuntelijaa ja rinnalla kulkijaa. Jaettu huoli on kevyempi kantaa. Mikään mieltä painava ongelma ei ole liian pieni kerrottavaksi. Ja toisaalta, niin isoa ongelmaa ei olekaan, etteikö Taivaan Isä olisi suurempi. Hän on puolellasi.

Odotan innolla, että saan tutustua yhä useampiin teistä janakkalalaisista. Minut löytää usein seurakunnan ruokajakelusta ja välillä muistakin tilaisuuksista ja minulle saa tulla rohkeasti juttelemaan tai ottaa yhteyttä. Kuulisin sinusta mielelläni! Kirkko on ollut minulle halki elämäni toinen koti ja olen ollut mukana sen toiminnassa seurakuntalaisena, vapaaehtoisena ja työntekijänä. Nyt iloitsen siitä, että saan kutsua teitä jokaista mukaan Janakkalan seurakuntaan, mukaan toimintaan, mukaan kohtaamaan meitä työntekijöitä ja mukaan rakentamaan yhteyttä muiden seurakuntalaisten kanssa. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, vaan juuri sinulle on varattu paikka seurakunnassa, Jumalan perheessä. Tervetuloa kotiin!